• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

İnternet Haftasında E-devlet Eğitimi

İnternet Haftasında E-devlet Eğitimi
16 ilçe Belediyesinde görev yapan e-Devlet ve bilgi işlem personelinin katılımı ile bir toplantı yapıldı.

16 ilçe Belediyesinde görev yapan e-Devlet ve bilgi işlem personelinin katılımı ile bir toplantı yapıldı. Toplantıda, Türksat tarafından belediyelerin ilgili personeline e-Devlet Kapısı'nın kurulması, işletilmesi ve yönetilmesi hakkında bilgi verildi. Toplantıda ayrıca 23. yılını dolduran Türkiye İnterneti kutlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıyı Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Emre Yaylagül açtı. Belediyelerin bilgi işlem ve e-Devlet personelinin internet haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan Yaylagül, bilgi işlem biriminin önemini vurguladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin birlik ve beraberlik içinde güzel projeler geliştirdiklerini ve her zaman işbirliğine açık olduklarını belirten Emre Yaylagül Kayseri'yi hep beraber daha modern ve teknolojik bir şehir haline getireceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Bilgi Teknolojileri Şube Müdürü Murat Taşyürek'in belediyelerin veri güvenliği hakkında verdiği bilgilerin ardından Türksat Bilgi İşlem Uzmanı Zekeriya Sönmez e-Devlet ile ilgili açıklamalarda bulundu. e-Devlet yoluyla devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırıldığını dile getiren Sönmez, "Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir" dedi. Vatandaşların 7 gün 24 saat faydalanabildiği e-belediyecilik hizmetleri hakkında da bilgi veren Sönmez, hizmet alanlarının daha da genişleyeceğini kaydetti. Sönmez, Türkiye'deki tüm belediyelerin vatandaşların her zaman hizmet alabilecekleri e-belediyecilik hizmetlerine geçmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İnternet Haftasında E-devlet Eğitimi

İnternet Haftasında E-devlet Eğitimi

İnternet Haftasında E-devlet Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim