• BIST 9645.02
  • Altın 2414.245
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8071
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

İnsanoğlu ile yapay zeka arasındaki mücadelede ilk maçı Google kazandı

İnsanoğlu ile yapay zeka arasındaki mücadelede ilk maçı Google kazandı
İnsanlık tarihinin en eski oyunlarından biri Go'ya göre geliştirilen yapay zeka AlphaGo, dünyanın en güçlü Go oyuncusu sayılan Lee Sedol ile karşı karşıya...

İnsanlık tarihinin en eski oyunlarından biri Go'ya göre geliştirilen yapay zeka AlphaGo, dünyanın en güçlü Go oyuncusu sayılan Lee Sedol ile karşı karşıya geldi. Güney Koreli Lee, Google'ın geliştirdiği yapay zeka AlphaGo'ya yenildi.

Her geçen gün kendi sınırlarını zorlayan yapay zeka teknolojisi bugün büyük bir zafere imza attı. Go'ya göre geliştirilen yapay zeka AlphaGo, dünyanın en güçlü Go oyuncusu sayılan Lee Sedol ile mücadele etti. Geçtiğimiz yıllarda Google'ın satın aldığı İngiliz derin öğrenme girişimi DeepMind'a bağlı çalışan araştırmacılar tarafından geliştirilen AlphaGo, bugünkü maçta ünlü oyuncusu Lee'yi 186'ıncı hamlede yendi. İlk maç AlphaGo'nun lehine sonuçlanırken, ilerleyen günlerde 4 maç daha yapılacağı bildirilirdi.

YAPAY ZEKADAN İNSANOĞLUNUN YAPMAYACAĞI BİR HATA

İnsanoğlu ile yapay zeka arasında en büyük mücadele olarak adlandırılan Lee Se-dol ile AlphaGo'nun maçında, ilk zamanlarda Lee oyuna hakim oldu. Özellikle oyunun ortasında AlphaGo insanoğlunun yapmayacağı bir hata yapması dikkat çekti. Yaklaşık 2 saat süren maçın ilerleyen zamanlarında Lee'nin kondisyonun düşmesi üzerine yaptığı iki hata üzerine, AlphaGo maçı kazanmış oldu.

TAYVANLI GO ŞAMPİYONU ALPHAGO'YA VEKİLLİK ETTİ

AlphaGo, bir yapay zeka yazılımı aslında. Yazılımcılar, AlphaGo'ya Go oynayabilmesi için bir kol geliştirmemiş hala. AlphaGo'ya karşı Go oynayabilmek için bir kişinin AlphaGo'ya vekillik etmesi lazım. Bugünkü maçta AlphaGo'ya DeepMind çalışanlarından iyi bir Go oyuncusu olan Dr. Aja Huang vekillik etti.

"YAPAY ZEKANIN SINIRLARINI GÖRMÜŞ OLDUM"

Maçtan sonra basına demeç veren dünya Go şampiyonu Lee Sedol, maçı kaybetmiş olmaktan dolayı o kadar da üzülmediğini bildirdi. AlphaGo'nun sınırlarını gördüğünü aktaran Lee, ilerleyen günlerde yapılacak 4 maç için umutlu olduğunu söyledi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim