• BIST 9756.41
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

İnsanları Yönetmek Duygularını Yönetmektir

İnsanları Yönetmek Duygularını Yönetmektir
Düzce Üniversitesi Yönetim ve Liderlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (LİDERİM) ile Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKAM) tarafından...

Düzce Üniversitesi Yönetim ve Liderlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (LİDERİM) ile Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKAM) tarafından düzenlenen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın katkı sağladığı "III. Yükseköğretimde Kadın Liderliği Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı", gerçekleştirilen eğitim oturumlarının ardından sona erdi.

Rektörlük Çalıştay Salonu'nda gerçekleştirilen Eğitim ve Mentorluk Programına, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Marmara Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Kevser Turay Yardımcı'nın yanı sıra çeşitli üniversitelerin Rektör Yardımcıları ve Dekanları olmak üzere 30 kadın akademisyen katıldı.

III. Yükseköğretimde Kadın Liderliği Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı'nın ikinci ve son günü, konuk katılımcıların Konuralp Müzesi'ni ve Prusias Ad Hypium Antik Kenti'ni ziyaret etmesiyle başladı.

Müze ziyaretinin sonrasında Eğitim ve Mentorluk Programı, Psikolog, Yazar ve Baltaş Grubu Kurucu Ortağı Prof. Dr. Acar Baltaş'ın katıldığı "Kadın Liderlerde Potansiyeli Hayata Yansıtmak ve Türk Kültüründe Yönetmek" konulu eğitim oturumuyla devam etti.

"Duygularımız kararlarımızı etkiler mi?" sorusunu yönelterek sunumunu başlayan Prof. Dr. Acar Baltaş, "Kimse duygularının kararını etkilediğini düşünmez. Kararlarımız aşırı şekilde duygularımızdan etkileniyor. İnsanlar, yaşadıklarını hatırlamaz. Yaşadıklarına yükledikleri anlamları hatırlar. Bu anlamlar, duygular tarafından belirlenir" şeklinde konuştu.

"İnsanları yönetmek, duygularını yönetmektir. Bunun için de kendi duygularımızın farkında olmalıyız" diyen Prof. Dr. Acar Baltaş, insanların öfke, sevinç ve fırsat anında yanlış kararlar verebileceğini sözlerine ekledi.

"Liderlik, etkilemektir. Bu da ilişki kurarak olur" sözüyle sunumuna devam eden Prof. Dr. Baltaş, yöneticilik ve liderliğin ortak paydasının başkaları aracılığıyla sonuç almak olduğunu ifade etti. Liderliğin ana harcının güven vermek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Acar Baltaş katılımcılara hitaben, "Sizin göreviniz idari görev değildir. Sizler bulunduğunuz kurumlarda iz bırakacak, fark yaratacak, insanların içindeki iyiyi ortaya çıkaracak kişilersiniz." sözleriyle sunumunu noktaladı.

Sunumunun sonrasında Prof. Dr. Acar Baltaş'a, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar tarafından hediyesi takdim edildi. Prof. Dr. Acar Baltaş ise "Akılsız Duyguların Cezasını Kararlar Çeker" isimli kitabını imzalayarak tüm katılımcılara hediye etti.

III. Yükseköğretimde Kadın Liderliği Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı, kadın akademisyenlere hediyeleri ve katılım belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

İnsanları Yönetmek Duygularını Yönetmektir

İnsanları Yönetmek Duygularını Yönetmektir

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim