• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

İnsan kaynaklarının CV’ye bakma süreleri 6-7 saniye

İnsan kaynaklarının CV’ye bakma süreleri 6-7 saniye
Mercedes-Benz Türk A.Ş. Temin ve Eğitim İnsan Kaynakları Sorumlusu Başak Pekdoğan, insan kaynakları sorumlularının kendilerine gelen bir CV'yi ortalama...

Mercedes-Benz Türk A.Ş. Temin ve Eğitim İnsan Kaynakları Sorumlusu Başak Pekdoğan, insan kaynakları sorumlularının kendilerine gelen bir CV'yi ortalama 6 ile 7 saniye arasında incelediğini söyledi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Kariyer Fuarı kapsamında yapılan "İyi bir CV hazırlama ve başarılı bir mülakatın şifreleri" paneline öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Mete Cengiz Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte Mercedes-Benz Türk A.Ş. Temin ve Eğitim İnsan Kaynakları Sorumlusu Başak Pekdoğan, Orhan Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Uğur Sırman, Aktaş Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Gökmen Turan, öğrencilere başarılı CV ve mülakat yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

CV'NİZ KISA VE ÖZ OLSUN

Mercedes-Benz Türk A.Ş. Temin ve Eğitim İnsan Kaynakları Sorumlusu Başak Pekdoğan, öğrencilere mülakata gidecekleri firma hakkında önceden detaylı bir araştırma yapmaları önerisinde bulundu.

Hangi konuma başvuruda bulunulmuşsa o konum hakkında CV oluşturulması gerektiğinin altını çizen Pekdoğan, "Tek sayfayı aşan CV'ler oluşturmayın. En fazla 2 sayfalık bir CV'niz olsun. Yapılan bir araştırmaya göre insan kaynakları uzmanlarının bir CV'yi açtığı zaman o CV'ye baktıkları sürenin 6 ya da 7 saniyeyi geçmediği ortaya çıktı. O yüzden de sizin CV'nizi en doğru ve kısa şekilde oluşturmanız büyük bir önem taşıyor." dedi.

BAKAN VE MİLLETVEKİLİ REFERANS GÖSTERMEYİN

CV'ye bir ön yazı eklenmesi tavsiyesinde bulunan Pekdoğan, "Standart ön yazı formlarını unutun. Başvuru yaptığınız kurumun çalışma alanına yönelik fikir ve görüşlerinizi dile getirecek bir yazı hazırlamanız çok daha etkili olacaktır. En az bir dili mutlaka konuşabiliyor olun. Gerçek referanslarınız olsun ve lütfen artık bakan ve milletvekillerini referans olarak göstermeyin." dedi.

SIRMAN: ÖZGÜVEN SAHİBİ OLUN

Orhan Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Uğur Sırman ise deneyim eksikliği çektiklerini düşünen öğrencilere yaptıkları sosyal sorumluluk projelerini CV'lerine eklemeleri tavsiyesinde bulundu. Sırman, şunları ifade etti: "Günlük bir görüşmeye gidiyormuş gibi iş görüşmesine gitmeyin. Giyiminize özen gösterin. Kendinizi iyi ifade etmeye çalışın. Saçınızla oynamayın, sandalyenizi sağa sola döndürmeyin. Karşınızdaki size bir şey anlatırken gözlerinizi ondan kaçırmayın. Özgüven sahibi olduğunuzu ona hissettirin. Ancak özgüveninizin de bir sınırı olsun. Sizi ego sahibi biri gibi gösterecek davranışlardan uzak durun."

Aktaş Holding İnsan Kaynakları Yöneticisi Gökmen Turan da mülakat öncesinde ve mülakat sırasında yapılması gerekenler konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Cihan

İnsan kaynaklarının CV’ye bakma süreleri 6-7 saniye

İnsan kaynaklarının CV’ye bakma süreleri 6-7 saniye

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim