• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

İnşaatçılara Mesleki Yeterlilik Belgesi Şartı

İnşaatçılara Mesleki Yeterlilik Belgesi Şartı
Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, ağır ve tehlikeli meslek grubuna giren 40 meslek grubu çalışanının mesleki yeterlilik belgesi...

Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, ağır ve tehlikeli meslek grubuna giren 40 meslek grubu çalışanının mesleki yeterlilik belgesi almaları için 26 Mayıs 2015 tarihinin son gün olduğunu açıkladı. Sarıyerli, bu meslek gruplarında çalışan ve belgesi olmayan çalışanların 26 Mayıs tarihinden sonra çalıştırılmayacaklarını açıkladı.

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ŞARTI

Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, 2012 yılı Temmuz ayı itibari ile 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu yürürlüğe girdiğini açıkladı. "Bu kanun hem kamu, hem de özel sektör için geçerli. Bu kanunun gereklerinden birisi de ağır ve tehlikeli işlerde çalışan 40 değişik alandaki inşaat, metal, enerji ve otomotiv sektörü gibi 40 değişik meslekte vatandaşlarımızın 26 Mayıs 2016 tarihi itibari ile iş sağlığı ve güvenliği belgesi olmayan yani mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar bu sektörlerde çalışamayacaklar. İşverenlerimiz de belgesi olmayanları çalıştıramayacaklar. Bu konuda Ocak ayında Sayın valimizin başkanlığında yapılan istihdam kurulu toplantısında bu konu gündeme getirildi. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odalarımız ve esnaf odalarımız da bu konuda bilgilendirildi. İlgili vatandaşlarımızın ve işverenlerimizin bu konuda gerek Halk Eğitim Müdürlükleri, gerek bu alanda eğitim veren özel sektör işletmeleri vasıtası ile gerekse Müdürlüğümüzün yapacağı işgücü eğitimlerinde bu çalışanlarımızın belgelerini almalarını istiyoruz" dedi.

İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMALARI SÜRÜYOR

Muğla'da her altı ayda ve üç ayda bir sahada iş ve meslek danışmanları tarafından iş gücü araştırmaları yapıldığını belirten Sarıyerli, "Şu anda sahada 6 meslek danışmanımız 121 işyerimizi ziyaret ederek buralardan elde ettiğimiz verileri Ankara'ya uzmanlarımıza gönderiyoruz. Uzmanlarımızın değerlendirmesi neticesinde bize gelen sonuçları hem kamuoyu ile paylaşıyoruz, hem de buradan gelen sonuçlara göre aktif iş gücü plan ve programımızı ayarlıyoruz. Bilindiği gibi "İşgücü piyasası verilerini, yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamak, İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulunu oluşturmak ve kurul çalışmalarını koordine etmek, işgücü arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü analizlerini yapmak, yaptırmak" Müdürlüğümüzün görevleri arasında sayılmıştır. Kurum Kanunumuz ve Kurumumuz 2013-2017 Stratejik Planı gereği yerel düzeyde en az bir defa, Türkiye genelinde ise iki defa İşgücü Piyasası Analizi (İPA) gerçekleştirmektedir. Bununla birlikte, açık iş istatistiklerinin, işgücü piyasasının "talep tarafına" yönelik temel ve öncü bir gösterge olması bakımından ayrı bir öneme sahip olduğu düşünülmektedir. 2012-2016 yıllarını kapsayan ikinci Resmi İstatistik Programı ile birlikte, açık işler konusundaki istatistiklerin kapsamının program döneminde Avrupa Birliği Mevzuatı da dikkate alınarak genişletilmesi ve açık iş istatistiklerinin yılda 4 kez anket yoluyla derlenmesi görevi Kurumumuza verilmiştir. Bu itibarla, 2016 yılı I. Çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması'nın alan çalışması İl Müdürlüğümüzce 15-29 Şubat 2016 tarihleri arasında 121 işyerinde gerçekleştirilmektedir" dedi.

İnşaatçılara Mesleki Yeterlilik Belgesi Şartı

İnşaatçılara Mesleki Yeterlilik Belgesi Şartı

İnşaatçılara Mesleki Yeterlilik Belgesi Şartı

İnşaatçılara Mesleki Yeterlilik Belgesi Şartı

İnşaatçılara Mesleki Yeterlilik Belgesi Şartı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim