• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

İnşaatçılar da kayıt dışı çalışanlardan şikayetçi

İnşaatçılar da kayıt dışı çalışanlardan şikayetçi
Adana İnşaatçılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Bozkurt, şehirde kayıt dışı binlerce inşaatçının çalıştığını belirterek, haksız rekabete karşı...

Adana İnşaatçılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Bozkurt, şehirde kayıt dışı binlerce inşaatçının çalıştığını belirterek, haksız rekabete karşı mücadele edilmesini istedi.

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek'i makamında ziyaret ederek, inşaat sektörünün içinde bulunduğu durumu anlatan Başkan Bozkurt, özellikle Kanal, Yurt, Yeşilyurt, Sümer, Baraj Yolu, İbo Osman caddeleri üzerindeki yoğunlaşmış eski binaların kent estetiği ve sağlıklı yaşam açısından olumsuz bir tablo çizdiğine dikkat çekti. Bozkurt, bu bölgenin imara açılmasıyla yeni binaların inşa edileceğini, şehrin de daha modern görüntüye kavuşacağını söyledi.

Başkan Bozkurt, ayrıca ustalık, yetki belgesi olmayan binlerce insanın inşaatlarda çalıştığını, bunun sonucu olarak iş kazalarının sürekli arttığını, kalitesiz inşaatların vatandaşı da kayıtlı müteahhitleri de rahatsız ettiğini ifade ederken, inşaatlar denetlenerek, kayıt dışı çalışanların tespit edilerek, kayıt altına alınıp, eğitilerek belgelendirilmesini istedi.

Bozkurt, "Adana'da Sarıçam ve Yüreğir'in dışında imarın kapalı olması büyük sıkıntı oluşturuyor. Seyhan'da arsa yok, varsa da çok pahalı. Bu da maliyet olarak daire fiyatlarına yansıyor. Başka illerde 150 - 200 bin lira olan bir daire Adana'da 300 - 500 bin lira arasında satılıyor. Arsa maliyetleri çok yüksek. Yetkililerimiz, imarı açarsa Adana, Adanalı rahatlar. Eski binalar yıkılır, yerine depreme dayanıklı yenileri yapılır, şehir daha modern hale bürünür, insanlık rahat ortamda yaşar." dedi.

Birlik Başkanı Nihat Sözütek de Seyhan'da eski yapıların bulunduğu yerlerde kentsel dönüşümün hız kazanmasının, diğer yerlerin de imara açılmasının, inşaatçı esnaflar açısından da önemli olduğuna dikkat çekerek, "Adana'nın merkezi yerlerinde konut açısından ciddi sıkıntılar var. Yapılar eski, sokaklar çok dar, araçlar giremiyor. Eski yapılarda kömür kullanımı çok yaygın, hava kirliliği çok fazla. İnsanlarımız zehir soluyor. Yetkili kurumlar, şehrin imarı açısından, Kentsel Dönüşüm başta olmak üzere yeni projeleri hayata geçirmeli, vatandaşlarımız insanca yaşayacakları mekanlara kavuşturulmalıdır. Ayrıca, sektörde kayıt dışı çalışanlara karşı da daha sıkı mücadele edilmelidir." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim