• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

İnşaat sektöründe gözler referandumda

İnşaat sektöründe gözler referandumda
Bir inşaat şirketinin ortaklarından Caner Tan, referandumdan hangi sonuç çıkarsa çıksın, gayrimenkul sektörünün rahat bir nefes alacağını ve bekleyen...

Bir inşaat şirketinin ortaklarından Caner Tan, referandumdan hangi sonuç çıkarsa çıksın, gayrimenkul sektörünün rahat bir nefes alacağını ve bekleyen talebin yeniden harekete geçeceğini söyledi.

Gayrimenkul sektörünü ve referandum sonrası sektördeki olası gelişmeleri değerlendiren bir inşaat şirketin ortaklarından Caner Tan, geçtiğimiz şubat ayının sektördeki en durgun ay olduğunu belirtti. Mart ayıyla birlikte sektörde yeniden hareketlenme görülmeye başlandığını kaydeden Tan, referandumdan hangi sonuç çıkarsa çıksın, gayrimenkul sektörünün rahat bir nefes alacağını ve bekleyen talebin yeniden harekete geçeceğini ifade etti. Caner Tan, "Ülke gündemi ve yönetimle ilgili belirsizliğin yaşandığı dönemlerde yatırımcılar bekleyip önlerini görmek istiyor. Bu da var olan talebin ötelenmesi anlamına geliyor. Önünü görmek isteyen yatırımcılar açısından en iyi seçim, bitmiş seçimdir. Seçimin ardından sonuç ne olursa olsun bekleyen talep yeniden normal seyrine dönecektir" diye konuştu.

Ağustos ile birlikte fiyat artar

Ağustos ayıyla birlikte İzmir'de gayrimenkul fiyatlarının artış seyrine gireceğini ifade eden Caner Tan, gayrimenkul alacak yatırımcılara ellerini çabuk tutmaları çağrısında bulundu. İzmir - İstanbul ve İzmir - Anadolu arasındaki ulaşım olanaklarının artmasıyla İzmir'in her geçen gün yatırım için daha cazip bir kent olma özelliği kazandığının altını çizen DRC Grup ortaklarından Tan, "Ağustos ayına kadar olan süre için köprüden önce son çıkış diyebiliriz. Ağustos ayıyla birlikte hem talebin artması, hem ulaşım projelerinde sona yaklaşılmış olması, fiyatların artışına neden olacaktır. Bunun farkına varan İstanbullu firmalar da İzmir'de proje üretmek adına yoğun çalışmalarda bulunuyor. Tavsiyemiz İzmirli yatırımcıların ellerini çabuk tutması yönünde" bilgisini verdi.

Aynı şirketin ortaklarından Onur Durmuş ise her geçen gün İzmir dışından yeni yatırımcıların İzmir'den gayrimenkul aldığını vurguladı. Şirket olarak başta Ege Bölgesi olmak üzere İzmir dışından çok sayıda yatırımcıya satış yaptıklarına dikkat çeken Durmuş, "Coordinat Bornova projesine başladığımızda yatırımda bulunan müşterilerimiz proje sonunda yüzde 50 kara geçmiş olacaklar. Şu ana kadar geçen sürede elde ettikleri kar yüzde 15 civarlarında. 1 Mart 2018 tarihindeki teslime kadar ise yüzde 30 - 35 civarında daha kar elde etmiş olacaklar. Bundan dolayı yatırımda bulunmak isteyenlerin acele etmelerinde fayda var Yatırımda bulunmak isteyenlerin en büyük hassasiyeti tapu. Birçok yatırımcı tapusunu hemen alıp alamayacağını soruyor. Biz de tapularını hemen teslim ediyoruz. Bu da aramızdaki güven duygusunun pekişmesini sağlıyor. Ayrıca İzmir'de bekleyen yoğun bir talep var. Referandum sonrası bu bekleyen talep de yeniden harekete geçecek ve sektörü hızlandıracaktır. Bu da beraberinde şimdiye kadar yatırımcıya yansıtılmamış maliyet artışının da fiyatlara yansımasına neden olacaktır. Önümüzdeki en kısa zaman diliminde gayrimenkule yatırım yapanların yeniden kara geçeceği bir sürece giriyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim