• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

‘İnovatif Okul, İnovatif Öğretmen’ Konferansı Verildi

‘İnovatif Okul, İnovatif Öğretmen’ Konferansı Verildi
Halide Edip Anaokulu tarafından düzenlenen konferansta, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.

Halide Edip Anaokulu tarafından düzenlenen konferansta, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulhak Halim Ulaş tarafından öğretmenlere, "İnovatif okul, inovatif öğretmen" konulu konferans verdi.

Adıyaman Valiliği ve Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri ile Halide Edip Anaokulu tarafından Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleşen konferansa öğretmenler katıldı.

Halide Edip Anaokulu Müdürü Cemal Önder tarafından yapılan açılış konuşmasında konferansa katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Önder, "Bilgiye ulaşmanın eskiye göre çok daha kolay olduğu günümüz dünyasında ,insanoğlu için artık bilmek değil,düşünebilmek, hayal edebilmek ve fikir üretebilmek avantaj sağlamaktadır. İş hayatı, sosyal hayat ve günlük hayatımızda karşılaştığımız problemleri çözebilmek ve herkesi hayran bırakan fikirler üretebilmek için inovatif düşünce becerisine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Doç. Dr. Abdulhak Halim Ulaş ise konferansta, eğitim öğretim süreçlerini daha verimli hale getirmek için özellikle drama ve zeka oyunları eğitimlerinin önemine vurgu yaptı.

Doç. Dr. Ulaş, "Öğrencilerin hem bilişsel özelliklerinin geliştirilmesinde hem de dijital çağın olumsuzluklarının asgariye indirilmesi için ahşap üzerinde oynanan zeka oyunlarının vazgeçilmez bir eğitim materyalidir. Zeka oyunlarının eğitim süreçlerine dahil edilmesi gerekir. Eğitimde drama etkinliklerinin yaparak, yaşayarak öğrenme modeli açısından son derece hayati bir öneme sahiptir. Çocuklar sevdikleri ders içeriklerine karşı daha fazla ilgi duyacaktır. Böylece öğrenme çıktılarını verimli hale getirmenin birinci şartının dersi sevdirmek tir" diye konuştu.

‘İnovatif Okul, İnovatif Öğretmen’ Konferansı Verildi

‘İnovatif Okul, İnovatif Öğretmen’ Konferansı Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim