• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

İnovasyonda Kadın Projesi III. Girişimcilik Kampı başvuruları başladı

İnovasyonda Kadın Projesi III. Girişimcilik Kampı başvuruları başladı
KADEM ve TÜBİTAK MARTEK iş birliği ile hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Projesi, III.

KADEM ve TÜBİTAK MARTEK iş birliği ile hayata geçirilen İnovasyonda Kadın Projesi, III. Girişimcilik Kampı başvuruları başladı. Kadın girişimciler, 11-30 Eylül tarihleri arasında girişimcilik kampına başvuru yapabilecek.

İnovasyonda Kadın Projesi, kadınların girişimcilik yeteneklerinin artırılması ve bunları nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri amacıyla üç yıl önce hayata geçirildi. Birincisi 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılan İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampı'nın ikincisi ise 19-24 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.

KADEM ve TÜBİTAK MARTEK ortaklığı ile yürütülen İnovasyonda Kadın Projesinin bu yıl, III. Girişimcilik Kampı düzenlenecek. Girişimcilik kampına katılarak projelerinin işleri olmasını isteyen tüm kadın girişimciler, 11-30 Eylül tarihleri arasında; ARGE, bilim, teknoloji ve yenilik içeren iş fikirleri projeleri ile kampa başvuru yapabilecek. Başvuru sürecinin ardından TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK) hakemlerinin yapacağı değerlendirme sonucunda finale kalan 30 proje belirlenecek. Finale kalan projelerin sahibi 30 kadın girişimci, 08-14 Ekim 2017 tarihleri arasında III. Girişimcilik Kampı'nda beş gün boyunca, akademisyenler tarafından girişimcilik, pazarlama ve ticarileştirme alanlarında eğitim alarak, tecrübe paylaşımı ve uygulamalar yapacak. Katılımcılar kamp süresince fikirlerini nasıl geliştirebilecekleri, sektörde kendilerine nasıl yer bulacakları ile ilgili de tecrübe edinme şansı yakalayacak. Kamp sonunda seçilecek başarılı projeler, ulusal ve uluslararası resmi kurum ve kuruluşlar tarafından verilen finansal desteklerden birini almaya hak kazanılırsa, proje başına 25.000 TL ilave destekle ödüllendirilecek.

İnovasyonda Kadın Projesi, III. Girişimcilik Kampı'na www.inovasyondakadin.org adresinden başvuru yapabilirsiniz.

Bir Fikrim Var

Kadın girişimcilerin etkinliklerini artırmayı ve nitelikli istihdam potansiyeli yüksek teşebbüsler geliştirmelerini hedefleyen İnovasyonda Kadın Projesi kampının ilkinde, "Bir Fikrim Var" diyerek kampa başvuruda bulunan 350'ye yakın kadın girişimciden, TÜBİTAK MARTEK hakem heyetinin değerlendirmeleri sonucu, 30 proje sahibi kampa katılmaya hak kazandı. 30 seçkin girişimci, 5 gün boyunca akademisyenler tarafından verilen girişimcilik, pazarlama ve ticarileştirme alanlarında eğitim aldı. "Melek Yatırımcılarla" buluşma fırsatı da yakalayan katılımcılar kamp süresince fikirlerini nasıl geliştirebilecekleri, sektörde kendilerine nasıl yer bulacakları ile ilgili de tecrübe edindiler. Sektörlerinde başarılı olan yöneticiler tarafından tecrübe paylaşımları da yapılan kamp sonunda en başarılı 5 proje sahibine 25.000 TL ödül verildi.

"İnovasyonda Kadın" Projesi kapsamında Girişimcilik Kampı'nda edindikleri deneyimleri ve geliştirdikleri iş fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olmak hedefiyle 25-26 Ocak 2016 tarihlerinde KADEM Genel Merkezinde "Proje Uygulama Eğitimi" verildi. KADEM, TÜBİTAK MARTEK ve İstanbul Kalkınma Enstitüsü (İSTKE) iş birliğinde düzenlenen eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verilmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim