• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

İnovasyon Danışmanı Radjou: "2020 Yılında Oslo’da Hiç Araba Olmayacak"

İnovasyon Danışmanı Radjou: "2020 Yılında Oslo’da Hiç Araba Olmayacak"
Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde gerçekleştirilen "Tutumlu İnovasyon" oturumunda konuşan İnovasyon Danışmanı Navi Radjou, 2020 yılında Norveç'in başkenti...

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde gerçekleştirilen "Tutumlu İnovasyon" oturumunda konuşan İnovasyon Danışmanı Navi Radjou, 2020 yılında Norveç'in başkenti Oslo'da hiç araba olmayacağını söyledi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde gerçekleştirilen 7. oturumda konuşan Navi Radjou, inovasyonun sadece Silikon Vadisi'nde değil dünyanın gelişmemiş ve geri kalmış yerlerinde de gerçekleştirilebileceğini söyledi. Dünyanın inovasyon ile ilgili yeni yaklaşımlarla karşılaştığını ifade eden Navi Radjou, Afrika'da uygulanan inovasyon sistemlerinin Avrupa'da uygulanabilirliğini belirtti. Türkiye'deki inovasyon çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Navi Radjou, "Türkiye'de bildiğiniz gibi petrol ve doğalgaz yok. Buna rağmen Türkiye'de refah oluşturulabiliyor. Türkiye'nin en fazla ilham aldığım noktalarından bir tanesi bu özelliğidir. Çok kısıtlı kaynakla kalkınmayı sağlayabiliyor. Komşu ülkelere bakıldığında çok fazla kaynakları olduğu görünüyor. Ama mutlu olduklarını söyleyemeyeceğim. Aslında Türkiye'nin kaynağı yok ama kaynaklardan optimum düzeyde yararlanmasını biliyor" diye konuştu.

Hindistan'ı 25 yıl önce terk ettiğini kaydeden Navi Radjou, "Anne ve babama Hindistan'dan ayrılıp girişimci olacağımı söyledim. Onlar bana "Senin aklından zorun var. Seni hastaneye yatıralım" dedi. Girişimcilik bu kadar tehlikeli görülüyordu. Ama şu anda Hindistan'da girişimci milyarderler var. Şu an yetişmekte olan girişimci bir jenerasyon var. Böyle bir jenerasyon Türkiye içinde gerekli" dedi.

"2020 YILINDA OSLO'DA ARABA OLMAYACAK"

İnovasyonun herkesin aklında farklı bir şekilde yer aldığını belirten Navi Radjou sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün herkes iphone üretmek peşinde. Biraz daha farklı bakış açısıyla inovasyona yaklaşmak gerekir. Şuan sürücüsüz araba ve uçan araba projeleri var. Ama Norveç'in başkenti Oslo'da 2020 yılında hiç araba olmayacak. Çünkü milyarlarca doları bisiklet yollarının oluşturulması için harcıyorlar. Evet farklı inovatif ürünler üreteceğiz, ama artık insanlar benim araca ihtiyacım yok da diyebiliyor. Yani teknoloji sadece yatırımcıların hizmetine değil insanlığın hizmetine de sunulmalı."

Dünya nüfusunun 7 milyar olduğunu, 5 milyar insanın ise halen internete ulaşamadığını söyleyen Navi Radjou, internete ulaşan 2 milyar insanında önemli bir kesiminin 2G teknolojisi ile internete bağlandığının altını çizdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim