• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık, Hedeflerini Ve Projelerini Anlattı

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık, Hedeflerini Ve Projelerini Anlattı
İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı görevine atanan Prof.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı görevine atanan Prof. Dr. Metin Işık, hedeflerinden ve projelerinden bahsetti.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık, hedeflerini ve projelerini anlattı. İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin son durumu hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Metin Işık, iletişim fakültelerinde halkla ilişkiler, gazetecilik ve radyo-sinema ve televizyon olmak üzere üç bölümün olduğunu ancak İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde aktif olarak sadece halkla ilişkiler bölümünde öğrencinin olduğunu aktardı. Işık, "Normal öğretim, ikinci öğretim ve uzaktan öğretim olmak üzere, yaklaşık 600 civarında da öğrencimiz var. Bir sonraki üniversite sınavı döneminde gazetecilik bölümü için de öğrenci alacağız. Onun için işlemler tamamlandı, dosya şu an İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nde ve YÖK'e gönderilecek. Yani yaz dönemi için herhangi bir olumsuzluk yok. Üçüncü bölüm olan radyo-sinema ve televizyon bölümü için ise bir doçent arkadaşımız bu bölüme geliyor. Bu bölümü kurması ve toparlaması için davet ettik, o da bizi kırmadı ve muhtemelen ocak ayı gibi göreve başlayacak" şeklinde konuştu.

"SADECE YOL GÖSTERİYORLAR"

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde çok genç ve dinamik bir ekibin olduğunu söyleyen Dekan Işık, hedeflerinden ve projelerinden bahsetti. İletişim fakültesinde şu an için 7 tane yardımcı doçent ve 2 tane araştırma görevlisinin bulunduğunu aktaran Işık, fakülte içerisinde bir uygulama gazetesinin bulunduğunu ve bu gazete ile baştan sonra öğrencilerin ilgilendiğini, gazete editörlüğünü bile bir öğrencinin yaptığını ifade etti. Prof. Dr. Işık, "Türkiye'de böyle bir öğrenci gazetesi var mı, bilemiyorum. Çünkü genelde editörler, dekanlar olur. Biz müdahale etmiyoruz, öğrenci arkadaşlarımız her şeyiyle ilgileniyor. Öğretmenlerimiz arkadaşlarımıza yardımcı oluyor, tıpkı bir trafik polisi gibi arkadaşlarımıza yol gösteriyorlar. Bunun dışında bizim hedeflerimiz çok büyük. Mesela, bir yılda iletişim fakülteleri arasında ilk 10'e gireceğiz dedik. Büyük bir hedef koyduk, şu an 70 civarında iletişim fakültesi var ve biz 20 ila 30'lar arasındayız" ifadelerini kullandı.

"BU IŞIK MALATYA'DAN TÜM TÜRKİYE'YE YAYILACAK"

Hedeflerinin arasında bir ajans kurmak olduğunu söyleyen Metin Işık, Ajans İletişim diye bir ajans kuracaklarını ifade etti. Ajans bünyesinde prodüksiyon yapacaklarını, tanıtım filmleri, belgesel, kısa film ve reklam filmleri çekeceklerini kaydeden Dekan Işık, bölgenin hatta Türkiye'nin tüm tanıtım filmlerine talip olduklarını söyledi. Akademik eğitim yönünden İstanbul, Ankara gibi illerle doğrudan rekabet etme şanslarının olmadığını dile getiren Prof. Dr. Metin Işık, uzaktan eğitim ile İstanbul, Ankara gibi illerde bulunan öğretmenlerden yararlanabileceklerini vurguladı. İletişim fakültesini bitirenlerin sadece akademisyen olmadığını, yaklaşık her yıl 5 bin öğrencinin iletişim fakültelerinden mezun olduğunu ve uygulama sahasında çalışanların sayısının daha fazla olduğunu belirten Işık, bu noktada öğrencilere önemli bir müfredat sunacaklarını ifade etti. Dekan Işık, "Biz istiyoruz ki öyle bir müfredat sunalım ki, isteyen akademik gelişimini sağlasın isteyen de uygulama yapsın. Uygulama anlamında öğrencimizin önünü açmak istiyoruz. Ayrıca Orman Bakanlığına bir kamu spotu hazırlıyoruz ve mart ayı içerisinde teslim edeceğiz. Benim asıl hedefim şu, buraya gelen arkadaşımız "ben uygulama öğreneceğim" dediğinde, biz onu birinci sınıfa aldığımızda, o arkadaşımız ailesinden para almayacak. Biz ona burada asgari anlamda geçimini sağlayacak finansman desteği vermeyi hedefliyoruz. Benim asıl amacım bu, en büyük hedefimiz ajans. Tabi bunun için ciddi bir mali destek gerekiyor, malzemelerin alınması gerekiyor. Bununla ilgili biz Rektör Beyden de sözü aldık. Şubat ayı içinde gerekli malzemeler alınacak. Burada bir ışık ve güneş doğacak ve bu ışık Malatya'dan tüm Türkiye'ye yayılacak. Amacımız önce öğrenci arkadaşlarımızın gönüllerini kazanmak sonra akıllarına hitap etmek çünkü acımasız bir sektör var. Ekmek aslanın ağzında değil midesinde. İşe ilk gittiğinde size soracakları "ne biliyorsun?'olacak. Onun için burada hem akademik bilgi vereceğiz hem de uygulama yapacağız. Ayrıca 15 günde bir fakülte olarak etkinlik düzenleyeceğiz. Arkadaşlarımız Türkiye çapında kimi istiyorlarsa buraya getireceğiz ve öğrenci arkadaşlarla buluşturacağız. Bunlar bağlantılarla olacak şeyler ve bağlantı noktasında sıkıntımız yok. Öğrenci arkadaşlarımız ve bizler için de geçerli, karanlığa küfür etmeye gerek yok, kalkıp herkes bir mum yaksın o zaman hepimiz aydınlanmış olacağız zaten. Öğrenci arkadaşlarımız hem burada iş öğrenecekler hem de maddi anlamda kazanç elde edecekler, kendi ayakları üzerinde duracaklar. Bence bu proje hayata geçtiği zaman bu sistem Türkiye'ye model olabilecek bir sistem. İsteyen öğrencilerle bu işi yapacağız. İyi bir donanımla kendisini geliştirerek mezun olan bir arkadaşım kesinlikle işsiz kalmaz, ben buna inanıyorum" diye konuştu.

MEZUNLARA ÖNEMLİ UYARILAR

İletişim fakültesi mezunlarına önemli önerilerde bulunan Prof. Dr. Işık, emek harcamadan ve sabır etmeden başarının gelmeyeceğini vurguladı. Işık, "Toprağa buğday, mısır vs. ekmeden topraktan bir şey elde edemeyiz. Kendimizi geliştirmeden mezun olduğumuzda kimse bizi kapıda karşılamayacak. Kendimizi dev aynasında görmememiz lazım, kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Gazetecilik okuyan bir arkadaşımız öğrencilik döneminde o bölgede bulunan gazeteleri bilmeden, gezmeden, o havayı almadan ya da üniversitede bulunan uygulama gazetesinde çalışmadan ulusal gazetelerde çalışamaz. Yerel basına gittiğinde de öğrencinin bilmesi lazım, pişmesi lazım. Beklemek ve sabır etmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim