• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

İnönü Üniversitesi Futbolda Büyük Düşünüyor

İnönü Üniversitesi Futbolda Büyük Düşünüyor
İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Bölüm başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Bölüm başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, üniversitenin son 3 yılda sportif anlamda elde ettiği sonuçları ve 1.Amatör Küme Büyükler Futbol Liginde şampiyon olan futbol takımının 3. lig hedefiyle ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

1.Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi Play-Off grubunda son maçta prestij için sahaya çıkacaklarını ve 44 Malatyaspor ile Play-Out müsabakası oynayacaklarını hatırlatan Özbağ, gerek alt yapısıyla, gerekse de üst yapısı ve donanımıyla İnönü Üniversitesi futbol takımına Malatya'nın ihtiyacının olduğunu söyledi.

-"SON MAÇA PRESTİJ İÇİN ÇIKACAĞIZ"

İnönü Üniversitesi olarak, 3 yıl önce amatör ligde mücadele etmeye başladıklarını kaydeden Özbağ, "Daha önce futbolda 2.amatör kümede na mağlup, 1.amatör kümede de Play-Off oynadık. Geçen sene şansız bir şekilde Demirspor'a elenmiştik. Bu sene hamt olsun çocuklarımız büyük bir başarı gösterdiler. Play-Off maçlarında ikide 2 yapıp, 6 puan aldılar. Son maça prestij için çıkacağız ve 44 Malatyaspor ile Play-Out müsabakası oynayacağız. İnönü Üniversitesi Spor Kulübü sadece futbol takımından ibaret değil. Futsalda çocuklarımız gittiler Antalya'da şampiyon oldular ve 1.lige yükseldiler. O anlamda da bize büyük sevinçler yaşattılar. Gerek alt yapısıyla, gerek üst yapısı ve donanımıyla İnönü Üniversitesi futbol takımı Malatya'ya lazım. Dolayısıyla biz BAL'da olmayı Malatya adına çok istiyoruz, Bölge adına çok istiyoruz, ülke sporu adına çok istiyoruz. Kafamızda çok ciddi projeler var. Bu projelerden vaz geçmeyeceğiz. Çünkü bu projeler doğru projeler ve bu ülkenin projesi. Bizim kulüp bünyesinde birçok faaliyetimiz var. İşte miniklerde basketbol, tenis takımlarımız, yüzme ve Haziran ayı içerisinde iki tane turnuva aldık Tenis Federasyonu ile görüşerek. Doğu Ligi'ni buraya aldık. Bu organizasyonlar hakikaten büyük organizasyonlar. Futbol tabi çok revaçta olması sebebiyle biz inşallah BAL'ı hedefliyoruz. Doğru proje olduğunu düşünüyoruz. Eksikleri olmayan bir proje olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

-"44 MALATYASPOR'UN BU SENE ÇEKTİĞİ SIKINTILARI BİLİYORSUNUZ"

Özbağ, Bölgesel Amatör Lige çıkmaları halinde neler hedeflediklerini de paylaşarak, "Takımımız BAL'a katıldığında, alt yapı kategorilerinde Malatya çapında bir tarama yaparak, çocuklarımızı kulübümüzün bünyesinde katıp, o çocuklara temel eğitimlerini vermek istiyoruz. Allah nasip eder bu takım ileride profesyonel liglerde oynamaya başladığında alt muhakkak bunu destekleyen amatör takımların olması gerekiyor. Amacımız doğru ellerde eğitimli, futbol kültürünü, futbol alt yapısını almış bir yapılanma. Alima Yeni Malatyaspor'a baktığımızda bugün alt yapıdan gelen doğru dürüst futbolcu yok. Yine Yeşilyurtspor ciddi bir yapılanma içerisinde, onları yakından takip ediyorum. 44 Malatyaspor'un ise bu sene çektiği sıkıntıları biliyorsunuz. Çok sıkıntı çektiler. Doğru yapılanmayı yapmak zorundalar. Biz şuanda üniversitede yönetimdeyiz, bundan sonra devam ettiğimiz ölçüde takipçisi olacağız. Bundan sonra gelen arkadaşlara da yol gösterici olacağız" dedi.

İnönü Üniversitesi Futbolda Büyük Düşünüyor

İnönü Üniversitesi Futbolda Büyük Düşünüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim