• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

İnönü Üniversitesi Bu Yıl 8 Bin 100 Mezun Verdi

İnönü Üniversitesi Bu Yıl 8 Bin 100 Mezun Verdi
İnönü Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni havanın yağmurlu olmasına rağmen büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni havanın yağmurlu olmasına rağmen büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Üniversite Stadyumu'nda gerçekleştirilen ve bu yıl 8 bin 100 öğrencinin mezun olduğu "2015-2016 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni'ne Üniversite yöneticileri ve öğretim üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli, binlerce öğrenci ve bu yıl mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Tören, mezun öğrencilerin kortej yürüyüşü, Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunması ile başladı. Törenin ilk konuşmasını mezun öğrenciler adına, 2015-2016 Akademik Yılı İnönü Üniversitesi birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Meral Özbay Yıldırım yaptı.

Meral Özbay Yıldırım, "Türkiye'nin en köklü ve kaliteli üniversitelerinden biri olan İnönü Üniversitesi mezunu olmaktan gurur duyuyoruz. Değerli hocalarımızın ve ailelerimizin emeklerini boşa çıkarmayacak, onlardan aldığımız eğitim ve destek ile ülkemize önemli katkılarda bulunacağımızı belirtmek istiyorum. Mezun olan tüm arkadaşlarıma hayatlarında başarılı ve mutlu olmalarını diliyorum" şeklinde konuştu.

2015-2016 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni'ne katılan protokol mensuplarını, öğrenci yakınlarını ve öğrencileri selamlayarak konuşmasına başlayan Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gönül arzulardı ki, mezuniyet törenimizi çok daha coşkulu bir biçimde kutlayalım. Fakat ülkemizin içinden geçtiği özel koşullar, ister istemez coşkumuzun düzeyini düşürüyor, sevinçlerimizi ertelememizi zorunlu kılıyor. Terörle kahramanca mücadele ederken hayatlarını kaybeden şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve kendilerine Allah'tan rahmet diliyoruz. Mezuniyet gününde eğlenmek, hepinizin en doğal hakkıdır. Ancak İnönü Üniversitesi olarak, şehitlerimize karşı duyduğumuz derin saygı nedeniyle bugün gerçekleştirmekte olduğumuz mezuniyet törenimizin coşku düzeyini düşürmüş bulunuyoruz. Bunu anlayışla karşılayacağınızdan ve gönülden destek vereceğinizden hiç şüphe duymuyorum."

Yurt dışındaki bir toplantıya Rektör olarak katılmak mecburiyetinde kaldığı için Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in törene katılamadığını belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ, konuşmasının devamında Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in mesajını aktardı.

Yapılan konuşmadan sonra üniversiteyi, fakülteyi, yüksekokulu, meslek yüksekokulunu birincilik, ikincilik ve üçüncülükle bitiren mezun öğrencilere mezuniyet belgesi ile beraber plâket ve hediye verildi.

Tören esnasında yağmur da yağdı. Zaman zaman şiddetini artıran yağmur bile mezun öğrencilerin sevincine ve mutluluğuna gölge düşüremedi. Daha sonra geleneksel kep fırlatma gösterisine geçildi. Hava muhalefetine rağmen katılımın yoğun olduğu tören, öğrencilerin arkadaşlarıyla, aileleriyle ve hocalarıyla fotoğraf çekmeleri ile son buldu.

İnönü Üniversitesi Bu Yıl 8 Bin 100 Mezun Verdi

İnönü Üniversitesi Bu Yıl 8 Bin 100 Mezun Verdi

İnönü Üniversitesi Bu Yıl 8 Bin 100 Mezun Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim