• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

İngiltere'de önemli noktalara asker koruması

İngiltere'de önemli noktalara asker koruması
İngiltere'de yeni tehdit seviyesi çerçevesinde önemli noktaların korunmasında polislerin yerini askeri personelin alacağı duyuruldu.

İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkedeki terör tehdidi seviyesinin en yüksek basamak olan "kritik"e çıkarıldığını açıkladı.

Terör tehdit seviyesinin artırılmasının polise yeni kaynaklar ve destek sağlanacağını belirten May, polisin bu kapsamda Savunma Bakanlığından silahlı askeri personel talep etmek için yetki istediğini, bakanlığın da bunu onayladığını duyurdu.

ÖNEMLİ NOKTALARDA POLİS YERİNE ASKER OLACAK

Başbakan May, yeni tehdit seviyesi çerçevesinde önemli noktaların korunmasında silahlı polislerin yerini askeri personelin alacağını, bunun da polisin kilit mevkilerdeki silahlı devriye sayısını artırmasına olanak sağlayacağını söyledi.

Askerin, konserler ve spor olayları gibi etkinliklerde de kullanılacağını bildiren May, bu operasyonlarda kullanılan askeri personelin polisin emrinde olacağını vurguladı.

Halkın yersiz bir şekilde kendini teyakkuz halinde hissetmesini istemediğini anlatan May, "Uzun yıllardır ülkemizde ciddi terör tehdidiyle karşı karşıya yaşadık ve şimdi ana hatlarını verdiğim operasyonel karar da güvenlik uzmanlarımızın karşı karşıya olduğumuz tehditle ilgili değerlendirmelerine dayanan ölçülü ve anlamlı bir yanıttır." değerlendirmesini yaptı.

ASKER VE POLİSE HER TÜRLÜ DESTEK SAĞLANACAK

May, polise ve güvenlik güçlerine kamuyu koruma görevlerini yerine getirmeleri için her türlü imkanı ve desteği sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

"Kritik" seviye, İngiltere'deki terör tehdit seviyeleri skalasındaki en yüksek basamağı teşkil ediyor.

Manchester Arena konser salonunda dün gece ABD'li şarkıcı Ariana Grande'nin konserinin sonunda yaşanan bombalı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi yaralanmıştı. Polis, adını Salman Abedi olarak açıkladığı saldırganın da patlama sırasında öldüğünü bildirmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim