• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

İngiltere'de Konser Salonunda Bombalar Patladı: 22 Ölü, 59 Yaralı

İngiltere'de Konser Salonunda Bombalar Patladı: 22 Ölü, 59 Yaralı
ABD'li pop star Ariana Grande'nin 'Güle güle Manchester' deyip konseri bitirdiği anda Arena'da iki büyük patlama gerçekleşti. Patlayan bombalar kalabalığı kapılara yönelirken yakaladı: 22 ölü, 59 yaralı.

İngiltere terör saldırısıyla sarsıldı. ABD'li pop star Ariana Grande'nin 'Güle güle Manchester' deyip konseri bitirdiği anda Arena'da iki büyük patlama gerçekleşti. Patlayan bombalar kalabalık kapılara yönelirken yakaladı. Saldırıda 19 kişi hayatını kaybederken 59 kişi de yaralandı.
İngiliz basını, bombaların fuaye alanına yerleştirildiğini bildiriyor. Konser salonu yakınlarındaki katedralin bahçesinde bulunan bombalı paket, kontrollü bir şekilde polis tarafından patlatıldı.
İngiltere Başbakanı May, patlamaları "Bu dehşete düşüren bir terör saldırısı" sözleriyle tanımladı. Reuters'a konuşan iki ABD'li yetkili, patlamaların intihar saldırısına benzediğini söyledi.
Terör örgütü IŞİD'e yakın sosyal medya hesapları saldırının ardından kutlama yapıyor. Örgüt henüz resmi bir açıklamayla patlayan bombaları üstlenmiş değil.

Gelecek ay erken seçime gidecek İngiltere'de tüm partiler kampanya programlarını askıya aldı.
Manchester Arena'da patlayan bombalar, 2005'te 56 kişinin hayatını kaybettiği Londra saldırılarından sonra İngiltere tarihinin en kanlı terör eylemleri olarak kayıtlara geçti.
Saldırının sırt çantalı bir erkek tarafından gerçekleştiği açıklanırken patlayıcıyı taşıyan teröristin saldırı sırasında öldüğü duyuruldu.

TERÖR SALDIRISI OLARAK ELE ALINDI

İngiliz polisi, Manchester kentinde bir konser salonunda yaşanan olayda 22 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 59 kişinin yaralandığını bildirerek, olayın terör saldırısı çerçevesinde ele alındığını duyurdu.
Manchester polisinden bölgedeki gelişmelerle ilgili yapılan açıklamada, kentin kuzeyindeki Manchester Arena konser salonunda ABD'li müzisyen Ariana Grande'nin konserinin bitiminde yerel saatle 22.35'te (TSİ 00.35) patlama yaşandığı iddiaları üzerine polisin olay yerine çağrıldığı belirtildi.

22 ÖLÜ, 59 YARALI VAR

Polisin açıklamasında olayın nedenine ilişkin herhangi bir detaya yer verilmedi. Buna karşın açıklamada, "Şimdiye kadar 22 kişinin hayatını kaybettiği doğrulandı. Yaklaşık 59 kişi de yaralı. Polis, aksi bilinene dek bu durumu terörist olayı olarak ele alıyor." ifadeleri kullanıldı.
Ayrıca polis, kent merkezindeki katedralin bahçesinde bulunan şüpheli bir paketin de kontrollü şekilde patlatılatıldığını kaydetti.

"ARENA'DAN UZAK DURUN" UYARISI

Yetkililer, halkın kontrollü patlamayı duymaları halinde paniklememelerini ve Manchester Arena'dan da uzak durması istedi.

"BÜYÜK BİR PATLAMA SESİ DUYDUK"

Görgü tanıkları ise konser salonunda büyük bir patlama sesi duyduklarını ve izleyicilerin panik halinde salondan çıktığını aktardı.

"HERKES BAĞIRIP KAÇIŞIYORDU"

Bir diğer görgü tanığı Robert Tempkin "Herkes bağırıp çağırıyordu, kaçışıyordu. Yerde ceketler, cep telefonları vardı. Bazıları kan gördüklerini söylüyordu, bazılarıysa balon veya hoparlörün patladığını söyledi" dedi.
Manchester'da yayımlanan Evening Standart gazetesi muhabiri Scheerhout, Twitter hesabından bölgeye yakın Wysthenshawe hastanesindeki Acil Servis çalışanlarının 'çok sayıda yaralı beklediklerini' yazdı.
Guardian gazetesi muhabiri Frances Perrauding de sosyal medyada paylaştığı videoda, bomba imha ekiplerinin de bölgeye intikal ettiğini aktardı.
Bu arada, 21 bin kişi kapasiteli konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda da seferler askıya alındı.
İnsanlar olay yerinden böyle kaçtı...

İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY: TERÖR SALDIRISI

İngiltere Başbakanı Theresa May, patlamanın ardından bir açıklama yaptı ve olay ile ilgili olarak "korkunç bir terör saldırısı" ifadesini kullandı. May, "Polisin terör saldırısı olarak değerlendirdiği olay ile ilgili tüm detayların aydınlatılması için çalışılıyor. Kalbimiz hayatını ve yakınlarını kaybedenler ile birlikte" dedi. İngiltere Başbakanı ayrıca sabah saatlerinde bir acil durum toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ACİL TOPLANDI

Korkunç patlamanın ardından İngiltere İçişleri Bakanlığı'nda acil toplantı yapıldı.

MANCHESTER'IN BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA: KORKUNÇ BİR GECEYDİ

Manchester'ın Belediye Başkanı Andy Burnham Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kalbim yakınlarını kaybedenlerle beraber, cesur acil servisimizi takdir ediyorum. Muhteşem şehrimiz için korkunç bir geceydi." dedi.

GÖRGÜ TANIĞI: İNSANLAR KANLARLA KAPLIYDI

Independent'ta yer alan habere göre, bir görgü tanığı, "Son şarkısını bitirdi ve büyük bir patlama sesi duyduk. Tek hatırladığım herkesin koşarak kaçtığıydı. İnsanlar kanlarla kaplıydı, bazı insanlar kavga etmeye başladı. Oldukça korkutucuydu" dedi.

LONDRA'DAKİ ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Londra'daki ABD Büyükelçiliği, İngiltere'de yaşayan vatandaşlarını Büyükelçilik ile bağlantıya geçmeleri yönünde uyardı.

MANCHESTER ARENA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Konserin düzenlendiği Manchester Arena yönetimi de bir açıklama yayınladı. Açıklamada konser bitiminde yaşanan patlamanın salonun dışındaki alanda olduğu belirtildi.

21 BİN KİŞİLİK KAPASİTE İLE AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KAPALI KONSER SALONU

Avrupa'nın en büyük kapalı konser salonu olan 21 bin kişilik Manchester Arena'da olayın terör saldırısı olma ihtimalinin güçlendiği belirtilirken ikinci seviye alarm duruma geçildi.

ingiltere-de-konser-salonunda-bombalar-patladi-9647216_1340_m.jpgingiltere-de-konser-salonunda-bombalar-patladi-9647216_4777_m.jpgingiltere-de-konser-salonunda-bombalar-patladi-9647216_7799_m.jpgingiltere-de-konser-salonunda-bombalar-patladi-9647216_4777_m.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim