• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İngiltere Türkiye'yi karalıyor!

İngiltere Türkiye'yi karalıyor!
ABD'nin Irak'ın ardından Suriye topraklarında IŞİD'e saldırıya hazırlandığı dönemde, Batı basını da Türkiye'yi karalama kampanyası başlattı

Belli başlı medya organlarında Batılı istihbarat örgütlerinden servis edildiği anlaşılan ve IŞİD üyelerinin Türkiye'den nasıl Suriye ve Irak'a geçtiğine dair uzun tefrikalar ve insan hikayeleri yayımlanıyor.

31 Mayıs 2013'teki Gezi kalkışması ve aynı yılın 17 Aralık tarihindeki hükümete yönelik düzenlenen darbe planlarında arzuladıkları hedefe ulaşamayan çevreler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden sonra yeniden IŞİD'in ipine sarıldı. Özellikle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Erdoğan sonrası dönemde Başbakanlığa aday gösterilmesiyle paniğe kapılan kesimlerin saldırı üssünün ise Amerikan ve İngiliz basını olduğu görülüyor.

ZAFERİNİ ÇEKEMEDİLER!

Geçen hafta ABD'nin The New York Times ve Washington Post gazeteleri, yayımladıkları başyazılarda seçim başarısına rağmen Erdoğan'ı eleştirme tuhaflığında bulunurken şimdi de İngiliz basını saldırıya geçti. The Guardian ve Daily Mail gibi medya organları, servis ettikleri istihbarat kaynaklı haberlerle Londra'nın Gatwick ve Heathrow havaalanlarından Suriye'ye giden IŞİD üyelerinin foroğraflarını yayınlayıp 'Antalya'dan gittiler!' diye Türkiye'yi karalıyor. Örneğin Daily Mail gazetesi, IŞİD'e katılmak için İngiltere vatandaşı bir grubun Gatwick havalimanında çekilmiş görüntülerini yayınlayarak altına 'Antalya üzerinden Suriye ve Irak'altına gittiler' diye yazdı.

ÇARPITILMIŞ GÖRÜNTÜLER

Daily Mail gazetesi, 8 Ekim 2013 tarihinde havalimanının güvenlik kameraları tarafından çekilen görüntülerde 25 yaşındaki Muhammad Hamidur Rahman, 31 yaşındaki Mashadur Choudhury, 25 yaşındaki Assad Uzzaman, 19 yaşındaki Mehdi Hassan ve Mamunur Roshid'in Thomas Cook havayollarına ait bir uçakla Londra'daki Gatwick Havalimanı'ndan ayrıldıklarını yazdı.

Gazete, kendilerine 'Britani Brigade Bangladeshi Bad Boys' (Bangladeşli Kötü Çocukların İngiliz Tugayı) ismini veren kişilerin Antalya'dan sonra Hatay'a gittiği ve buradan Suriye'ye geçerek IŞİD militanları ile buluştuğunu ileri sürdü.

KENDİ HABERİNİ YALANLADI

Gazete haberini yalanlarcasına şu bilgiyi de verdi: Mashadur Choudhury IŞİD'e katılmaya 'hak kazanamadığı' için İngiltere'ye dönünce tutuklanarak hapse atıldı. Haberde İngiliz yetkililerin görüntülerde yer alan diğer üç kişinin nerede olduğunu şu an için bilmedikleri ancak Bangladeş asıllı Müslüman İngilizlerin halen IŞİD için savaştığını tahmin ettikleri belirtildi. Haberde ayrıca İngiliz yetkililerin her ay yaklaşık 30 İngiltere vatandaşının IŞİD'e katılmak için Türkiye üzerinden Suriye ve Irak'a gittiğine inandığı da vurgulandı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim