• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

İngiltere, Tarihi Bahçeleriyle EXPO 2016’da Olacak

İngiltere, Tarihi Bahçeleriyle EXPO 2016’da Olacak
EXPO 2016'ya katılma kararı alan İngiltere, tarihi bahçeleriyle EXPO 2016'da yer alacak.

EXPO 2016'ya katılma kararı alan İngiltere, tarihi bahçeleriyle EXPO 2016'da yer alacak. Expo alanında incelemelerde bulunan İngiltere Bahçecilik Ticaret Birliği Başkanı Raoul Curtis Machin, İngiltere'nin bahçecilik kültürü alanındaki tarihini EXPO 2016'da sergileyeceklerini belirtti.

İngiltere, 23 Nisan'da kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya'da da yer almak üzere katılım sözleşmesine imza attı. İngiltere Bahçecilik Ticaret Birliği Başkanı Raoul Curtis Machin ve Tasarımcı Adam Frost, Aksu ilçesinde bulunan bin 121 dönümlük EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nı ziyaret etti. Proje ve alan hakkında bilgi alan Machin ve Frost daha sonra İngiltere'nin bahçesini kuracağı alanda incelemelerde bulundu.

EXPO 2016'nın çok büyük bir proje olduğunu ifade eden İngiltere Bahçecilik Ticaret Birliği Başkanı Raoul Curtis Machin, "Geldiğimizde gerçekten çok şaşırdık. Gördüğümüz kadarıyla inşaatlar bitiyor ve buradaki bahçecilikle ilgili çok iyi bir bağlantı da kuruluyor. Burada İngiltere'nin bahçelerini sergileyeceğiz. Bizim iklimimiz buraya nispeten daha ılıman ve bahçelerimiz de kültürümüzün, kültürel geçmişimizin bir temsili. Çünkü dünyanın birçok yerinden getirdiğimiz bitkileri biz bahçelerimizde sergiliyoruz ve burada da öyle yapacağız" diye konuştu.

Bahçe dizaynı konusunda dünya çapında ödülleri bulunan ve EXPO 2016'daki İngiltere Bahçesini hazırlayacak olan tasarımcı Adam Frost ise, "Burada gördüğüm kadarıyla burada başarmaya çalıştığınız şey çok büyük ve biz de bunun bir parçası olabileceğimiz için çok mutluyum. Benim aklımdan geçen İngiliz bahçelerinin tarihi özelliğini buraya getirmek ve Türk bahçeleriyle bağlantısını kurmak. Zannediyorum kuracağımız bahçe böyle bir şey olacak" dedi.

Heyetin alan gezisinin ardından EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın ve İngiltere Bahçecilik Ticaret Birliği Başkanı Raoul Curtis Machin tarafından katılım sözleşmesi imzalandı. İki ülkenin geçmişi uzun yılara dayanan tarihi, diplomatik ve ticari ilişkilerine dikkat çeken EXPO 2016 Antalya Ajansı genel Sekreteri Kazım Aydın, İngiltere'nin köklü bir bahçecilik kültürüne sahip olduğunu söyledi. Aydın, "Kendileri 1894 yılında ilk bahçecilik EXPO'suna ev sahipliği yapmışlardır. Kendilerinin EXPO 2016 Antalya Alanı'nda bahçecilik kültürleriyle yer almaları büyük önem arz etmektedir. Kendilerinin nezdine hükümetlerine teşekkür ediyorum" dedi.

Genel Sekreter Aydın, imza töreninin ardından İngiltere Bahçecilik Ticaret Birliği Başkanı Raoul Curtis Machin'e günün anısına EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayık takdim etti.

SIRBİSTAN EXPO 2016'DA YER BAKTI

Sırbistan Tarım ve Çevre Koruma Bakanlığı Meyve, Sebze Üretimi ve Alkollü İçecekler Daire Başkanı, Kolinda Hrehorovic, Sırbistan Ticaret Odası Tarım, Gıda Endüstrisi Ormancılık ve Su Yönetimi Danışmanı Slavica Stevanetic ve Novi Sad Üniversitesi Tarım Fakültesi öğretim görevlisi Profesör Zoran Keserovic'ten oluşan heyet de katılımla ilgili bilgi almak üzere EXPO 2016 Sergi alanını ziyaret etti. Sırbistan heyeti proje sunumunun ardında alanda incelemelerde bulundu.

İngiltere, Tarihi Bahçeleriyle EXPO 2016’da Olacak

İngiltere, Tarihi Bahçeleriyle EXPO 2016’da Olacak

İngiltere, Tarihi Bahçeleriyle EXPO 2016’da Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim