• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

İngiltere Kanser riski altında

İngiltere Kanser riski altında
Yapılan yeni bir araştırmaya göre İngiltere'de her iki kişiden biri hayatının bir döneminde kanserle karşılacak. Kadınlarda en sık görülen kanser türü meme iken, erkeklerde de prostat. Akciğer kanseri kadınlar arasında da artışta.

İngiltere'de yapılan yeni bir araştırma, her iki kişinden birinin hayatının bir döneminde kanser olacağını ortaya koydu.

Birleşik Krallık Kanser Araştırma kuruluşu, bu tahmini yeni bir hesaplama yöntemine dayandırdıklarını söyledi. Eski hesaplama yönteminde sayı, her üç kişiden birisinin kanser olacağını öngörüyordu.

Kansere yakalanma riskiyle birlikte kanserden kurtulma oranları da artıyor.

KADINLARDA MEME ERKEKLERDE PROSTAT

Kuruluş, uzayan yaşam süresinin daha çok insanın kanserden etkilenmesi anlamına geldiğini söyledi. Kadınlarda meme kanseri, erkeklerde ise prostat kanseri en yaygın türler arasında olmaya devam ediyor. Ama bunların yanında başka kanser türleri de yaygınlaşıyor. Obeziteden kaynaklanan reflü nedeni ile yemek borusunda tümörlere de sık rastlanıyor. Baş ve boyun kanserleri de artışta. Bunun kaynağının da oral seks olduğu düşünülüyor.

ERKEKLERDE YÜZDE 54 KADINLARDA YÜZDE 48

Son verilere göre, erkeklerin neredeyse yüzde 54'ü hayatlarının bir döneminde kanserle karşılaşacakken, kadınlarda bu oran yüzde 48'in hemen altında. Kanserle karşılaşma riskini artıran ise şişmanlık, kırmızı et tüketimi ve sigara kullanımı. Akciğer kanseri kadınlar arasında hâlâ artıyor. Ancak kanseri önlemek imkansız değil. Kuruluş kilo vermek ve sigarayı bırakmak gibi yaşam tarzı değişikliklerinin önemli bir etki yaratabileceğini söylüyor. Her ne kadar artan rakamlar araştırmacıların artık daha ileri yöntemler kullanması nedeniyle olsa da, her iki hesaplama yöntemi de kanserle karşılaşan insan sayısında artış ortaya koyuyor. Araştırma ekibinin yöneticisi Londra Queen Mary Üniversitesi'nden Profesör Peter Sasieni, bu durumun "kaçınılmaz olmadığını" söylüyor. Ona göre yaşam tarzında değişiklik yapmak kanser riskini yüzde 50 ila 30 arasında azaltabilir.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim