• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

İngilizler Türkiye'deki sağlık sektöründen faydalanabilecek

İngilizler Türkiye'deki sağlık sektöründen faydalanabilecek
Sağlık Bakanlığı, İngilizlerin Türkiye'deki sağlık sektöründen faydalanmalarının yolunu açabilmek amacıyla İngiltere'de "Londra Sağlık Turizm Zirvesi" gerçekleştirecek.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, AA muhabirine, Sağlıkta Dönüşüm Programı sonrasında özellikle sağlık turizminin artırılmasına önem verildiğini belirterek, Onuncu Kalkınma Programı'nda da buna geniş yer verildiğini söyledi.

Türkiye'nin sağlık alanında gerçekleştirdiği reformların dünyada geniş yankı bulduğunu ve olumlu karşılandığını ifade eden Tontuş, sağlık turizminin ilerlemesi için her türlü yasal düzenlemenin yapıldığını, bu alanda yapılacak tanıtımlara ağırlık verildiğini anlattı.

Tontuş, sağlık turizminin ülkeye ciddi gelir kaynağı olacağını da vurgulayarak, yakın coğrafyadaki ülkelerin dışında Avrupa'nın da dikkatini çekmek istediklerini bildirdi.

Tontuş, Sağlık turizminin daha iyi pazarlanabilmesi, sektör hizmetlerinin daha etkin tanıtılabilmesi ve bu alanda dünyanın önde gelen kişi ve kurumlarının bir araya getirilmesi amacıyla, Sağlık Turizmi Geliştirme Destekleme ve Organizasyon Hizmetleri Derneği olarak Türk -İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) ile İngiltere'de "Londra SağlıkTurizm Zirvesi" organizasyonu gerçekleştirileceğini kaydetti. Tontuş, 25-27 Haziran tarihleri arasındaki zirveye yerli ve yabancı konuşmacıların katılacağını söyledi.

Oturumlarda "Türkiye ve İngiltere'de Medikal Turizm", "Türkiye ve İngiltere Sağlık Turizmi Paydaşları" ve "Engelli-Yaşlı ve Termal Turizm" gibi çeşitli başlıkların ele alınacağını ifade eden Tontuş, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, sağlık turizmi alanında Türkiye ve İngiltere'deki paydaşları bir araya getirerek, sağlık turizminde girişimci ve yatırımcılara yeni imkanlar oluşturmak, gelişimini sağlamak, ülkemizdeki tüm sağlık ve termal işletmelerin ulusal ve uluslararası platformda tanıtımını yapmak, İngiliz hastaların Hindistan yerine Türkiye'yi tercih etmesinin yolunu açarak İngiltere ve Türkiye arasında sağlık turizmi sektörünün gelişimine katkıda bulunmaktır.

Zirvede organ transplantasyonu, tüp bebek uygulamaları, nöroşirurji, oftalmoloji, kardiyoloji, ortopedi ve travmatoloji, estetik cerrahi ve diş ve ağız sağlığı gibi Türkiye'de son derece önemli aşama göstermiş uzmanlık alanları ele alınacak"

-Yaşlı ve engelli turizmi anlatılacak

Tontuş'un verdiği bilgiye göre zirvede, yaşlı ve engelli turizmi hakkında da son zamanlarda gelişen sektör olarak bilinen yaşlı ve engelli turizmine yönelik faaliyet gösteren fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunan tesisler ve yaşlı bakım merkezlerin katılımı ile geniş kapsamlı bilgi verilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim