• BIST 9548.09
  • Altın 2486.498
  • Dolar 32.52
  • Euro 34.4936
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

İngilizler 9 Galatasaraylı'yı arıyor

İngilizler 9 Galatasaraylı'yı arıyor
Borussia maçındaki olaylarla ilgili soruşturma başlatan Alman savcılığından sonra İngilizler de Arsenal-Galatasaray maçında meşale yakan 9 kişiyi arıyor

Galatasaray ’ın Almanya ’da Borussia Dortmund karşısında 4-1 kaybettiği maçtan sonra sahaya meşale, molotof kokteyli ve havai fişek atıldığı gerekçesiyle G.Saray taraftarının ‘cinayete teşebbüsle’ suçlandığı ve Dortmund savcılığı tarafından taraftarların bulunduğu bölümdeki kişilerin kimlik tespitinin yapıldığı belirtilmişti. Benzer bir girişim geçen ay Londra’daki Emirates stadında Galatasaray-Arsenal arasında oynanan maç için de başlatıldı. Londra polisi, sarı kırmızılıların 4-1 kaybettiği maçta tribünde meşale yakan ve sahaya atan 9 Galatasaray taraftarının kimliklerinin belirlenmesi için kamuoyundan yardım talep etti. 

'YARDIM İSTİYORUZ'

Polisten yapılan açıklamada, “1 Ekim’de Emirates Stadı’nda yapılan Arsenal-Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi maçında çıkan kargaşayla ilgili 9 kişinin kimliklerinin belirlenmesi konusunda polis yardım talep etmektedir” denildi. Karşılaşma sırasında birkaç kişinin sahaya fişek ve çeşitli maddeler attığının belirtildiği açıklamada, bu fişeklerden birinin sahada başka bir fişeği söndürmeye çalışan bir yetkilinin tam önünde patladığı ve bunun da görevlinin yere düşmesine neden olduğu kaydedildi.

Hayatlar riske atıldı 

Açıklamada, soruşturmayı yürüten Özel Suç ve Kamu Düzeni Operasyonlar Bölümü dedektif müfettişi David Birell’in görüşlerine de yer verildi. Birell, kamusal alanlarda meşale yakılmasının cezai suç olduğunu ifade ederek, “Taraftarların başkalarının hayatlarını riske atarak, şiddet içeren davranışlarda bulunmaları kesinlikle kabul edilemez. Bu kargaşanın sorumluları bulunacak, gözaltına alınacak ve yargı karşısına çıkarılacaktır” dedi. Londra polisi, basın bültenine ilaveten 9 Galatasaray taraftarının fotoğraflarını da yayınlayarak, bu kişileri tanıyanların kendileriyle irtibata geçmeleri çağrısında bulundu.

fft16_mf2610133.jpeg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim