• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

İnegöllü Mobilyacıların 50. Gurur Yılı

İnegöllü Mobilyacıların 50. Gurur Yılı
İnegöl Mobilyacılar Odası'nın 50. kuruluş yıldönümü kutlanırken, gecede 119 emektar mobilyacı plaket ile onöre edildi.

İnegöl Mobilyacılar Odası'nın 50. kuruluş yıldönümü kutlanırken, gecede 119 emektar mobilyacı plaket ile onöre edildi.

Royal Hotel'deki yemekli programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mobilya Sanayicileri Derneği Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, bazı oda Başkanları ile mobilyacılar katıldı. Yemeğin ardından programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, "1965 yılında kurucu Başkanımız İbrahim Arabacılar Başkanlığında kurulan odanın Başkanlığını beş yıldan bu yana sürdürmekteyim. Odamızda yöneticilik, Başkanlık yapmış çok değerli ağabeylerimizden merhumlara Allah'tan rahmet, yaşayanlara sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. 50. yıl anısına çeşitli programlar düzenledik. İlk etkinliğimiz Boğazköy barajı kenarına 600 üyemiz adına 600 fidan dikimi yaptık. Çok değerli ağabeylerimizin eski fotoğraflarını sergiledik. Bu düzenlediğimiz programda da 110 üyemize teşekkür etmek ve onlara plaket vermek istedik. Bu töreninde kriterlerini belirledik. İlk 50 üyemize ve şu an faal olan ikinci 50 üyemize plaket takdimi düşündük. İçinde çok değerli olan ağabeylerimiz vardı. 19 kişi daha ekledik. Toplamda 119 kişiye plaket vereceğiz. Odamıza bu güne kadar 4 bin 522 tane mobilyacı üye olmuş. Şuan itibariyle 625 tanesi faal olarak işlerine devam etmektedir. İnşallah nice senelere. Burada birlik ve beraberlik içerisinde olmak çok güzel. Büyüklerimiz temelleri sağlam atmışlar. Bu temeller üzerinde devam eden üçüncü kuşak gerçekten güzel işler yapıyorlar. Ankara-Bursa yolu mobilya vadisine dönüştü. Mobilyada hareket-bereket olursa herkes memnun oluyor" dedi.

Emektar mobilyacılar adına konuşan Ömer Çağlayan ise, "Derneğimizi 1956 yılında kurduk. 1965 senesinde eski dernekler lav oldu, yeni odalar kurulması istendi. Bizde o dönemde bu gün faaliyette olan odamızı kurmuştuk. Allah hayırlı etsin. İnegöl'ümüze daima gelir temin etsin" dedi.

BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISI

BESOB Başkanı Arif Tak ise, "İnegöl, birçok ilden büyük olan bir ilçe. 242 bin nüfusu var. Burada inançlı, güvenli, bilgili saygı değer insanlar yetişmiş. Buda inançtan geliyor. 50. yıl odanın kuruluşu. O günden bu güne kardeşlerimiz sahip çıktılar odaya, bu günlere gelmiş oldu. Bu güzel birliği, beraberliği meydana getiren insanlara her zaman saygı duymak lazımdır. Türkiye'nin şuanki sıkıntısı birlik ve beraberlik içerisinde olmamamızdır. Bursa'da, İnegöl'de Allah'a şükür böyle bir sıkıntı yok. Manevi eğitim almış insanlar yanlış bir şey yapamazlar. Türkiye'nin şu anda en çok ihtiyacı olduğu konu birliğimizin ve beraberliğimizin bozulmaması noktasındadır. Bu gün Bursa'da BESOB'a 65 bin kayıtlı üye mevcut. 26 bin 500 işletme kayıtsız devam ediyor. Bu kurumlar, bu teşkilat yaşamalı. Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'e de teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş bize büyük destek verdi, ona da çok teşekkür ediyorum. Hizmet veren insanlar bir değişik oluyor. Bunun farkını da İnegöl'de görüyoruz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından BESOB Başkanı Arif Tak, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a kılıç hediye etti. Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, "Bu günlere gelene kadar bu işe kendini adamış insanlar var. Biz son zamanlarda bu işe bir nebze katkı vermiş olduk. Allah ömrünüzü uzun etsin. 30 bine yakın mobilya sektöründe istihdam varsa, Mesleki Eğitim Kampusu, Türkiye'de olmayan bir Mobilya Müzesi, Türkiye'de olmayan bir mobilya AVM'si, Türkiye'nin ilk Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Benim Geleceğim Mobilya projesini MÜSİAD yapıyorsa, her geçen gün ihracat oranı varsa, İnegöl'ün Türkiye çapında bir popülaritesi varsa, dünyanın hemen hemen her ülkesinde İnegöl ismi yaşatılıyorsa, şunu çok net söylüyorum; mobilya mesleği ve onun kurucusu olan sizlersiniz. Çocuklarımıza bu mesleği sevdirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bu meslek bizim her şeyimiz" dedi.

Konuşmaların ardından odanın kuruluşundan bu yana ilk 119 üyeye teşekkür plaketleri takdim edildi.

İnegöllü Mobilyacıların 50. Gurur Yılı

İnegöllü Mobilyacıların 50. Gurur Yılı

İnegöllü Mobilyacıların 50. Gurur Yılı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim