• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

İnegöllü İş Adamlarına KOSGEB Destekleri Anlatılacak

İnegöllü İş Adamlarına KOSGEB Destekleri Anlatılacak
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB'in teknoloji alanında faaliyet gösteren KOBİ'lerin ekonomideki paylarını yükseltmek maksadıyla başlattığı yeni...

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB'in teknoloji alanında faaliyet gösteren KOBİ'lerin ekonomideki paylarını yükseltmek maksadıyla başlattığı yeni destek programıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenliyor. KOSGEB yetkilileri, 11 Nisan'da düzenlenecek toplantıda, İTSO üyelerine destek programını anlatacak.

KOSGEB'in kısa bir süre önce gerçekleşen KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) için başvurular 1 Nisan itibarıyla başladı. 6 Mayıs'a kadar devam edecek başvurular sonrası projesi kabul edilen KOBİ'lere 300 bin lirası geri ödemesiz, 500 bin lirası geri ödemeli olmak üzere 800 bin lira kredi desteği sağlanacak. Projeden daha çok üyesinin yararlanmasını hedefleyen İTSO yönetimi, geçtiğimiz günlerde KOSGEB Bursa Müdürü Ahmet Akdağ'ı ziyaret ederek, projeyle ilgili bilgi almıştı. Bununla yetinmeyen İTSO yönetimi, KOBİGEL destek projesiyle ilgili üyelerini aydınlatmak amacıyla toplantı düzenledi.

ANIL'DAN ÜYELERE ÇAĞRI

İTSO Başkanı Metin Anıl, destek programından yararlanmayı düşünen üyelerine 11 Nisan Pazartesi günü saat 13.00'te KOSGEB yetkililerinin de iştirakiyle yapılacak bilgilendirme toplantısına mutlaka katılmalarını istedi. KOBİ'ler için KOSGEB'in sağladığı desteklerin çok önemli olduğunu kaydeden Anıl, destek programlarından üyelerin yararlanması için bugüne kadar gereken her türlü çabayı gösterdiklerini hatırlattı. KOSGEB desteklerinden azami ölçüde yararlanmasını sağlamak maksadıyla oda bünyesinde 2010 yılında KOSGEB temsilciliğinin faaliyete geçirildiğine dikkat çeken Anıl, "KOSGEB şimdi yeni bir destek programını daha uygulamaya sokuyor. Amaç, orta-yüksek ve yüksek teknoloji grubundaki işletmelerin ekonomideki paylarının artırılmasıdır. Bir kısmı geri ödemesiz olmak üzere verilmesi planlanan destekle, KOBİ'lerin ekonomi içindeki etkinliklerinin artırılması, kapasitelerinin geliştirilmesi, rekabet güçlerinin artırılması ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi planlanıyor. İTSO yönetimi olarak üyelerimizin bu projeden en verimli şekilde yararlanmasını istiyoruz. Bilgilendirme toplantısına katılarak destek programıyla ilgili kafalarındaki tüm soru işaretlerini giderebilirler. Projeden olabildiğince çok işletmenin yararlanması, İnegöl ekonomisini daha da güçlendirebileceği gibi, ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

KOSGEB'in destek programına, orta-yüksek ve yüksek teknoloji üretimi alanlarında faaliyet gösteren işletmeler. 2014 - 2015 yılları verilerine göre; ortalama net satış hasılatı en az 300 bin TL, ortalama çalışan sayısı en az 3 olan işletmeler. Son başvuru tarihine kadar 2014 ve 2015 yılı KOBİ Bilgi Beyannamesi onaylı olan işletmeler. 2014-2015 yılları için onaylı Kurumlar Vergisi veya Gelir Vergisi Beyannamesini (bilanço usulüne göre defter tutan şahıs işletmeleri için) ibraz edebilen işletmeler ile 2014-2015 yıllarından herhangi birinde faaliyet karı elde eden işletmeler başvurabilecekler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim