• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İnegöl’e Katlı Otopark

İnegöl’e Katlı Otopark
Şubat ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Yeni çatı düzenlemesi konusunda bilgilendirme yapan İmar İşleri Müdürü Sedat Koca, "Önceden kademeli...

İnegöl Belediye Meclisi, katlı otopark projesini onayladı.

Şubat ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Yeni çatı düzenlemesi konusunda bilgilendirme yapan İmar İşleri Müdürü Sedat Koca, "Önceden kademeli çatı izni verilmişti. Bunu vatandaşlarımız kat gibi yaptı. Dolayısıyla kanunda kademeli çatı yapılamaz hükmü var. Ama vatandaş, 3 kat değil de 2 kat yaptığı zaman ikinci katın çatısını kat gibi kademeli yapabilecek. O şekilde düzenleme yapıldı. Üç kat yaptığında bunu uygulayamayacak. Bu karar ilgili mühendislerle görüşüldü ve karar alındı" dedi.

Eski Alyans Düğün Salonu'nun bulunduğu alana yapılması düşünülen yeni katlı otopark da görüşüldü. Kat karşılığı inşaat yapılmasını isteyen Başkan Alinur Aktaş, "Burayı arka tarafla bağlantılı yapmak istiyorduk. Fakat arkasında 5 adet tescilli bina var. Koruma kurulunu hiçbir şekilde aşamıyoruz. Katlı otopark için bir avam proje geliştirdik. Asma katlı otopark projesinde ilk katında iki adet dükkan, üstünde de 4 kat otopark olacak. Yaklaşık 120 civarında araç alacak. Kat karşılığı modeli olacak. Belediyeye gelir sağlayacak bir proje. İhalesi encümende yapılır. En çok parayı veren kişi ihaleyi alıcı taraf olur. Önümüzdeki ay startını vereceğiz. Katlı otoparkları kullanmayı sevmiyoruz ilçe insanı olarak ama zamanla bunların hepsi kullanılacak. Herkes işyerinin veya evinin önüne çekivermek istiyor" dedi.

Söz alan MHP'li İsmail Karaman, "Otoparklarla ilgili bilgiler bize geldi. Otopark yönetmeliğinden dolayı 2 milyon 748 bin liralık gelir elde etmişiz. 1 milyon 628 bin liralık harcama yapmışız. 1 milyon 224 bin lira da takipli alacağımız varmış. Aradaki farka baktığımızda, 1 milyon 114 bin liralık almış olduğumuz para büyük şehre gitmiş" dedi.

Trabzon'a bağlı Araklı Belediyesi ile kardeş şehir olma talebi de meclisten geçti.

İnegöl’e Katlı Otopark

İnegöl’e Katlı Otopark

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim