• BIST 9566.18
  • Altın 2479.165
  • Dolar 32.4759
  • Euro 34.5634
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

İnegöl’deki STK’lardan düğün magandalarına ortak tepki

İnegöl’deki STK’lardan düğün magandalarına ortak tepki
Bursa'nın İnegöl ilçesinde iki ayrı düğünde maganda kurşunuyla üç müzisyenin yaralanmasının ardından Roman Kültürünü Yaşatma Derneği'nde bir...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde iki ayrı düğünde maganda kurşunuyla üç müzisyenin yaralanmasının ardından Roman Kültürünü Yaşatma Derneği'nde bir araya gelen STK temsilcileri, basın açıklaması yaparak olayları kınadı.

Kendilerine destek olan STK temsilcilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, "Geçen hafta Sarıpınar köyünde müzisyen kardeşlerimizin ikisi maganda kurşunu ile yaralandı. Bu acı bir şekilde bizlere yansıdı. Romanlar Türkiye'nin neşesidir. İnegöl'deki Roman kardeşlerimizin işi de genel olarak müzisyenlik olduğu için bütün düğünlere neşe katarlar. Geçen hafta kardeşlerimiz yaralandı. Bir hafta sonra bir kardeşimiz daha yaralandı. Yoğun bakımdaki arkadaşımız sıkıntı çekti. Sağ olsun Alinur Başkanımızın yardımları ile arkadaşımızı o sıkıntıdan kurtardık. Ben tekrar kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Düğünlerde havaya ateş edilmesinin önlemek için yetkililere ve vatandaşlara çağrıda bulunan Ahmet Lekesizyiğit, "Bu sadece Romanlarla alakalı bir mesele değil, başkası da olabilirdi yaralananlar. Ama yaralananların hepsi Roman olduğu için "Niye hep biz vuruluyoruz?" diye düşünüyorlar. Roman kardeşlerimiz dediğimiz gibi müzisyen. Geçimlerini bu işten sağlıyorlar ve başka işleri de yok. Şimdi kardeşlerimiz köy düğünlerine gitmekte zorlanıyorlar, ama mecburen gidecekler. Büyüklerimiz düğünlerde silah atılmasına mani olsun. İki haftadan beri çok üzülüyoruz. Birisinin gözü kör oldu, birisinde felç söz konusu, diğerinin parmağı koptu. Biz bunu önlemek istiyoruz. İnegöl'de, merkez dahil, bütün köylerimizde düğünlerde silah kullanılmamasını istiyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz var. Birinin keyfi için kimsenin canı yanmasın. Biz neşeli insanlarız, ama keyfimiz kaçtı" diye konuştu.

İnegöl’deki STK’lardan düğün magandalarına ortak tepki

İnegöl’deki STK’lardan düğün magandalarına ortak tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim