• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

İnegöl Ketem Hizmette

İnegöl Ketem Hizmette
İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen eski huzurevi binasında artık Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) hizmet vermeye başladı.

İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen eski huzurevi binasında artık Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) hizmet vermeye başladı.

2015 yılında başlayan tadilatın ardından yaklaşık 10 gün önce 3 hemşire, 1 teknisyen, obezite biriminde görevli 1 diyetisyen, 1 psikolog ve 1 doktorla hizmete başlayan KETEM'de yıl sonuna kadar 17 bin 500 vatandaşa tarama yapılması hedefleniyor. KETEM'den sadece kadınlar hizmet alacak.

KETEM'den sorumlu Dr. Simge Tezel, "Meme kanserinde 40-69 yaş arası kadınları tarıyoruz. Daha önceden meme kanseri teşhisi konmamış, son bir yıl içerisinde mamografi çektirmemiş olanları önce muayene ediyoruz. Ardından mamografi çekiliyor. İnegöl Devlet Hastanesi'nde raporlandıktan sonra inceliyoruz. Rahim ağzı kanseri içinse 30-65 yaş arası kadınları tarıyoruz. Virüs varsa, eğer DNA'sı pozitifse smear testine bakıyoruz. Yani dışarıda kadın doğum uzmanlarının yaptığı smear testinden biraz farklı ve çok pahalı bir test. Biz bu testi KETEM'de ücretsiz yapıyoruz. Vatandaşların bu hizmetten yararlanmalarını istiyoruz. Ayrıca bağırsak kanserine de bakıyoruz. Bu test 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere yapılıyor. Ama bizler KETEM'de erkek hasta almamayı hedefliyoruz. Sadece kadınlara yönelik bir merkez olmasını istiyoruz. Çalışanların hepsi bayan. Buraya gelen kadınların eşleri 50-70 yaş arası ise tarama için gerekli malzemeleri kendilerine veriyoruz. Nasıl yapıldığını anlatıyoruz. Sonuçla ilgili bize bilgi veriyorlar. Gerekli olduğunda genel cerrahiye sevk ediyoruz. Bu üç kanserle ilgili yapılan bütün taramalar tamamen ücretsiz yapılıyor. Telefon numaramız 7151727. Merkeze gelmek isteyenler öncelikle bu numaradan randevu alıyorlar" dedi.

Sigara bırakma polikliniği kurmayı hedeflediklerini ifade eden Tezel, "KETEM'in İnegöl'de daha fazla tanınması için öncelikle Aile Hekimlerimizle çalışacağız. Hedefimiz günde en az 30 kadına burada tarama yapmak. Bir ayda ise 600 kişi hedefimiz var. Unutmayalım ki, erken teşhis hayat kurtarır" diye konuştu.

İnegöl Ketem Hizmette

İnegöl Ketem Hizmette

İnegöl Ketem Hizmette

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim