• BIST 9475.37
  • Altın 2505.867
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.7962
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

İnegöl Kent Ve Mobilya Müzeleri Luigi Micheletti Ödülüne Aday

İnegöl Kent Ve Mobilya Müzeleri Luigi Micheletti Ödülüne Aday
Avrupa'nın müzecilik alanında en prestijli ödüllerden biri olan ve Avrupa Müze Akademisi tarafından verilen "Luigi Micheletti" ödülü için İnegöl Kent...

Avrupa'nın müzecilik alanında en prestijli ödüllerden biri olan ve Avrupa Müze Akademisi tarafından verilen "Luigi Micheletti" ödülü için İnegöl Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi yurtdışından gelen uzmanlar tarafından incelendi.

Luigi Micheletti ödülü için İnegöl Belediyesi Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi ile ilgili gerekli materyaller hazırlanarak Eylül 2015 tarihinde Avrupa Müze Akademisi sekreterliğine müracaat yapılmıştı. Avrupa'da birbirinden özel 30 müzenin müracaatta bulunduğu bu yarışmaya Türkiye'den İnegöl Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, İzmir Tire Kent Müzesi ile İzmir Konak Radyo ve Demokrasi Müzesi olmak üzere toplam 3 müze müracaatta bulundu. Farklı tarihlerde EMA yetkilileriyle mail yoluyla gerçekleştirilen haberleşme sürecinin ardından 18 Ocak 2016 tarihinde müzecilik alanında uzman akademisyenler, İsveç'ten Dr. Henrik Zipsane ve Luxemburg'dan Daniela Wagener ve inceleme ziyareti için Türkiye'ye geldi.

24 Ocak tarihine kadar sürecek programda ilk ziyaret, Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, Bursa Kent Müzesi Sanat Tarihçisi Dilek Yıldız Karakaş ile Bursa Büyükşehir Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Müdürlüğü'nden Ercüment Yılmaz nezaretinde İnegöl Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi'ne gerçekleştirildi. Müze yetkilileri, müze gönüllüleri ile eski ustaların da dâhil olduğu 5 saatlik incelemesi sırasında, ziyaretçi potansiyelinden geleceğe dönük planlar ele alındı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı inceleme ziyareti sırasında, müze konferans salonunda gerçekleştirilen folklor gösterisi, Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Dekorasyon Bölümü öğrencilerince sunulan "mobilyacılıkta eski tekniklerin günümüze aktarılması eğitimi" misafirler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş konu hakkında yaptığı açıklamada, "Geçmiş ile günümüz arasındaki bağlantıyı sağlamlaştırarak geleceğe iyi bir şekilde yön vermek adına Türkiye'nin ilk Kent Müzesi ile Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi'ni şehrimize kazandırdıktan sonra bu güzel oluşumu uluslararası boyutta önemli bir kurum olan Avrupa Müze Akademisi'nin (EMA) en prestijli ödülü Luigi Micheletti ile taçlandırmak istiyoruz. İnşallah bu inceleme olumlu bir şekilde sonuçlanarak bu önemli ödülü şehrimize kazandırmayı başarırız" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki inceleme ziyaretlerini tamamlayan heyet, Avrupa'nın diğer yerlerinden yapılan ziyaretleri tamamlayan uzman heyetlerle birlikte İtalya'nın Brescia şehrinde bir değerlendirme toplantısı yaparak, dereceye giren müzeleri mMayıs ayında Yunanistan'ın Midilli Adası'nda gerçekleştirilecek ödül törenine davet edecek.

İnegöl Kent Ve Mobilya Müzeleri Luigi Micheletti Ödülüne Aday

İnegöl Kent Ve Mobilya Müzeleri Luigi Micheletti Ödülüne Aday

İnegöl Kent Ve Mobilya Müzeleri Luigi Micheletti Ödülüne Aday

İnegöl Kent Ve Mobilya Müzeleri Luigi Micheletti Ödülüne Aday

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim