• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

İncirciler Karatay’ın Açıklamalarına Kuşkuyla Bakıyor

İncirciler Karatay’ın Açıklamalarına Kuşkuyla Bakıyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı İsmail Kaya, "Dünya kuru incir talebini yaklaşık yüzde 60'ını karşılayan...

Aydın Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı İsmail Kaya, "Dünya kuru incir talebini yaklaşık yüzde 60'ını karşılayan incirin anayurdu Aydın'da Prof. Dr. Canan Karatay'ın inciri dile getirmesine kuşku ile bakıyoruz" dedi.

İhracatın tamamına yakını kurutmalık incir çeşidi olarak Sarılop incir'in oluşturduğunu belirten Kaya, Sarılop incir üretimi Aydın ve İzmir yörelerinde ki üreticilerce gerçekleştirildiğini ifade etti. Aydın için önemli bir ekonomi değer taşıyan incirin hak ettiği noktaya taşımak için mücadele verildiğini, kendisinin de bir üretici olduğunu kaydeden Kaya, "Ege İhracatçılar Birliği başta olmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri, Odalar ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde hareket edildiğine tanık oluyoruz. İncir üreticilerinin ihtiyaç ve taleplerinin tespiti amacıyla köylerde görevli Tarımsal Gelişme (TARGEL) personellerince hazırlanan ve incir üreticileri tarafından doldurulan anketlerle çiftçilerin sorunları belirlenerek, çözüm yolları araştırılmakla beraber kurumlarla işbirliğin de budama, kurutma, depolama, ilek kullanımı, ilaç kullanımı ile aflatoksin konularında bilgilendirme toplantıların gerçekleştirilmektedir. Dünyada en iyi incir Menderes Havzasında yetişiyor. Bu bir gerçektir. Üretici çiftçinin en önemli gelir kaynağını teşkil eden incir üzerinde bunca emek sarf edilirken suni gündem yaratılarak inciri baltalama gibi olumsuz hava estirilmesine anlam veremiyoruz. Bilim insanına güveniyoruz ve saygımız da var. Ancak bilimsel verilere ve bulgulara dayanmadan politik konuşmalara da kuşku ile bakıyoruz. Prof. Dr. Canan Karatay'ın Nazilli İlçesine davet edilip inciri anlatması ve toplum içinde yanlış anlaşılmalara medyan verecek açıklamalarda bulunmasına da üretici çiftçiye zara vereceğini düşünerek kuşkuyla bakıyoruz" diye konuştu.

İncirciler Karatay’ın Açıklamalarına Kuşkuyla Bakıyor

İncirciler Karatay’ın Açıklamalarına Kuşkuyla Bakıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim