• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

İnci-yuasa Ortaklığında Hedef, 200 Milyon Lira Yatırım

İnci-yuasa Ortaklığında Hedef, 200 Milyon Lira Yatırım
İnci Akü ile Japon GS Yuasa ortaklık anlaşması yaptı. İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, anlaşmayla 200 milyon TL'lik yatırımın önünün...

İnci Akü ile Japon GS Yuasa ortaklık anlaşması yaptı. İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, anlaşmayla 200 milyon TL'lik yatırımın önünün açıldığını söyledi.

Dünyanın en büyük akü üreticilerinden Japon akü şirketi GS Yuasa ile ortaklık anlaşması yapan İnci Akü'nün yöneticileri, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında yeni hedeflerini açıkladı. Ortaklıktan doğan İnci GS Yuasa'nın İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, ulusal ve uluslararası pazarlarda çıtayı yükseltmenin amaçlandığı belirterek "Önceliği kapasite artırma çalışmalarına vereceğiz. 5 yıllık vadede yapılacak yatırım tutarının toplamda 200 Milyon TL'yi bulacak" dedi.

5 ay önce İzmir'de atılan imzayla Türkiye'nin küresel anlamda büyük bir yatırımcı kazandığını vurgulayan Elbirlik, bunun İnci Akü için olduğu kadar Türkiye ekonomisi için de değer taşıdığını kaydetti. Ortaklıktan kısa bir süre sonra Türkiye ve Avrupa pazarı için güçlü hedeflerle yola çıktıklarını belirten Elbirlik, önümüzdeki 5 yıl için planlarını şöyle anlattı: "Starter ve endüstriyel fabrikalarımızın kapasitelerini güçlendireceğiz ve beş yıllık süreçte toplam kapasitemizi 2 katına çıkaracağız. İnci GS Yuasa olarak toplam 200 milyon TL yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Toplam yatırımımızın yüzde 50'sini teknoloji gelişimi alanında kullanacağız. Kapasite artırma çalışmalarıyla istihdam rakamımızı 5 yıl içinde 2 katına çıkaracağız. Böylece, Türkiye'deki işgücünü de katkı sağlayacağız. Geçtiğimiz yılın ikinci 6 aylık periyodunda toplam satış gelirlerimizde %3 büyüme gerçekleştirdik; hedefimiz 5 yıl içinde toplam satış gelirimizi 3 katına, ihracat satış gelirimizi ise 4 katına çıkarmak olacak".

İnci Akü, EAS, Hugel, Blizzaro ve İnci Battery markalarını bünyesinde bulunduran İnci GS Yuasa'nın, yeni marka ve ürün teknolojileri konusunda hedeflerini açıklayan Elbirlik, "Mevcut ürünlerimizin yanı sıra GS Yuasa'nın öncelikli olarak Yuasa markalı ürünlerinin Türkiye'de üretimini gerçekleştireceğiz. İnci GS Yuasa olarak önümüzdeki 5 yıl içinde satış gelirlerimizi 3 katına çıkarmayı; Türkiye'de satılan her 4 starter aküden 1'ini, endüstriyel alanda ise her 3 aküden 1'ini üretmeyi amaçlıyoruz. Otomotiv, UPS (Kesintisiz güç kaynağı) ve Telekom alanlarında kullanılan aküleri en yüksek kalite standardı ile geliştirmeyi işimizin merkezinde tutuyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) araştırma sonuçlarına göre 6 yıldır sektörün ihracat lideri unvanını sürdürdüklerini belirten Cihan Elbirlik, "Önümüzdeki 5 yılda, GS Yuasa'nın global gücüyle birlikte mevcut yurtdışı pazarlarda markalaşma çalışmalarımızı güçlendirecek ve pazarda daha güçlü bir konuma geleceğiz. Amacımız ihracat satış gelirlerimizi 4 katına çıkarmak" dedi.

İcra Kurulu Direktör Vekili Yuji Hashimoto ise "Türkiye, bulunduğu coğrafya açısından bizim için çok değerli. Sektörünün öncü şirketi İnci Akü ile yaptığımız ortaklığı çok önemsiyoruz. Her iki şirketi de stratejik olarak güçlendirecek bu ortaklığı geliştirmek ve büyütmek için çalışıyoruz. Türkiye'nin bulunduğu bölgede marka konumumuzu güçlendireceğiz. GS Yuasa, global akü pazarında Ar-Ge gücüyle ilkleri sunan bir şirket. GS Yuasa hibrid otomobiller, elektrikli otomobil ve uzay uygulama aküleri konusunda önemli altyapı ve deneyime sahip. Bu deneyimimizi ve Ar-Ge gücümüzü gelecek dönemde Türkiye'ye taşıyacağımız çalışmalarımız da olacak" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim