• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

İnceöz’den HDP’ye Sert Yanıt

İnceöz’den HDP’ye Sert Yanıt
AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı darbecilikle suçlayan HDP'lilere sert sözlerle cevap verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı darbecilikle suçlayan HDP'lilere sert sözlerle cevap verdi.

TBMM'de gergin geçen torba yasa görüşmeleri AK Parti ile HDP arasında zaman zaman hararetli tartışmalara sahne oldu. HDP milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "darbeci" yakıştırması ve terörle mücadeleye dönük ağır eleştirileri AK Parti cephesinden aynı sertlikte karşılık buldu. Torba yasa görüşmeleri sırasında söz alan HDP sözcülerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "darbeci", "saray darbesi" şeklindeki ağır ithamlarına yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "40 yıldır ülkemizde çözülemeyen bir mesele vardı, terör meselesi ve "Bu mesele çözülsün, isterse bizim siyasi hayatımıza mal olsun" deyip, "Baldıran zehri içmeye razıyım" diyen bir liderden bahsediyoruz. Sizin "darbeci" dediğiniz, taşın altına gövdesini koyan Sayın Recep Tayyip Erdoğan mıdır soruyorum? Yazıklar olsun, en son darbecilikle itham edilecek kişi kendisidir" diye konuştu.

Türkiye'nin geçmişte darbelerden çok çektiğini, toplumun her kesiminden insanların acı çektiğini vurgulayan İnceöz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokrasinin kaynağı olarak darbeleri değil milleti görmeye devam edeceklerini söyledi. AK Parti'nin dokunulmazlıklar konusundaki tavrının net olduğunu, bu nedenle de "Hodri meydan" dediklerini hatırlatan İnceöz, "Sen teröre laf etmeyeceksin, teröristlerin sözcüsü olacaksın, taziye çadırına gideceksin ve senin bütün bu yaptıkların kamu vicdanında yer alacak. Biz de "bütün fezlekeler gelsin, teröre destek verenler de yargı önünde hesabını versin" dedik" şeklinde konuştu.

"28 ŞUBAT BENZETMESİ TALİHSİZLİK"

28 Şubat benzetmesine de tepki gösteren İnceöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizin bugünün koşullarıyla 28 Şubat sürecini birleştirmeniz, kıyaslamanız, mukayese etmeniz tam bir talihsizliktir. O günün koşullarıyla bugün Türkiye'nin koşulları arasında, o günün mücadelesiyle bugünün mücadeleleri arasındaki farkı herkes biliyor. O günün acılarını herkes biliyor. O günün manşetleriyle bugünün manşetlerini kıyaslamanız da tam bir talihsizlik. Bugün bu kadar iyi niyete, bu kadar samimi iradeye, her şekilde terörü çözelim dememize rağmen bugün birileri kime deli gömleği giydirmek istiyor biliyor musunuz? Ellerindeki yetkileri millete hizmet için kullanmayıp, elindeki silahları, kalaşnikofları orada yaşayan halka çevirenler; terör örgütü ve terör sözcüleri halkımıza deli gömleği giydirmek istiyorlar. Biz de diyoruz ki, o günlere dönmeyeceğiz. Bir daha bugüne kadarki kazanımları asla ve kata burada bırakmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ülkesi ve milletiyle birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkacağız. İşte, bizim yapmaya çalıştığımız budur. Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmaya çalıştığı, Sayın Başbakanımızın yapmaya çalıştığı da ve değerli milletvekillerimizin, milletin oyuna ihanet etmeyen milletvekillerimizin yapmaya çalıştığı şey tam da budur."

"BUNLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Bu açıklamalarla diğer siyasi partilerin de töhmet altında bırakıldığını kaydeden İnceöz, bunun çok çirkin bir ifade tarzı olduğunu söyleyerek, "Bugün partiler kendi hür görüşlerini, bu konudaki tavırlarını açıklamışlardır. Böyle bir algı operasyonuyla Türkiye'de gerçek gündemi saptırmaya ve terörle mücadeleyi kesintiye uğratmasına asla fırsat vermeyeceğimizi belirtmek istiyorum" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim