• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

İnce: Uzatmayın, yeter artık!

İnce: Uzatmayın, yeter artık!
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanlığı seçimine yapılan itirazlar sonucu partisinin adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla birinci olmasına ilişkin konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanlığı seçimine yapılan itirazlar sonucu partisinin adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla birinci olmasına ilişkin, "Millete direnmeyin. Yalova halkı kararını vermiştir. Gelin, kutlayın bir an önce, uzatmayın" dedi. İnce, Salman'ın seçim irtibat bürosunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalova'da seçimin sonuçlandığını ve buna itirazların yersiz olduğunu savundu. AK Parti'lilerin, seçim öncesi yüzde 60-70 oy alacaklarını, Marmara Bölgesi'nde rekor kıracaklarını söylediğini hatırlatan İnce, şöyle konuştu:

"Pazar günü yendik; 1-0. Salı günü yendik; 2-0. Şimdi utanmadan sıkılmadan İl Seçim Kuruluna itiraz peşindeler. Yok, 'Bu engelliydi', yok 'Bu zihinsel engelliydi.' Biz mi bu organizasyonu yaptık? Zaten bunların bir milletvekili çıkmıştı, 'Biz engellileri adam yerine koyduk' demişti. Şimdi de buradan itiraz peşindeler. O olmazsa Yüksek Seçim Kuruluna gideceklermiş, itiraz edeceklermiş. Size hakkımızı yedirmeyeceğiz. Hukuk önünde yedirmeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. 10 günse 10 gün, 100 günse 100 gün, o adliyenin önünde yatarız biz. O adliyenin önünde bu insanlar yatar. Millete direnmeyin. Yalova halkı kararını vermiştir.

Düşün bu milletin yakasından artık düşün. Siz kimsiniz, seçimi iptal ettireceksiniz. Hodri meydan, getirin ben imza atacağım. Getirin, iptaline ben imza atacağım. Haydi getirin. Gelin bakayım, görelim sizin boyunuzu posunuzu. Ayıp bunlar, ayıp. Çekilin kenara, gelin bir an önce Vefa Salman otursun koltuğa, gelin tebrik edin. O, sizin de belediye başkanınız olacak." Bir internet sitesinde, İl Seçim Kurulu tarafından oyların sayımına bugün saat 17.00 itibarıyla başlanacağının yazıldığını aktaran İnce, AK Parti'nin, kurula itiraz dilekçesi bile vermediğini söyledi. İnce, bu iddiayı ortaya atanların, kendilerini İl Seçim Kurulunun yerine koyduğunu öne sürerek, "Millete direnmeyin. Yalova halkı kararını vermiştir. Gelin, kutlayın bir an önce, uzatmayın. Daha fazla küçülmeyin. Yeter artık" ifadesini kullandı.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim