• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

İnce: Aday olursam Gökçek'i indiririm

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı için "Ben 'Aday adayıyım' demem. Partinin yöneticileri beni aday yaparsa o Melih Gökçek'i oradan indiririm" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığıyla ilgili, "Ben 'Aday adayıyım' demem. Partinin yöneticileri beni aday yaparsa o Melih Gökçek'i oradan indiririm ama ben aday adayı olmam. Ya aday olurum ya olmam" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bursa Şubesi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen kahvaltıya katılan İnce, gazetecilerin ülke gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Fethiyespor, Fenerbahçe maçına, 'Yüce Atatürk' yazan bir formayla çıkmıştı. Ardından kendilerine soruşturma açıldı. Bu konudaki yorumunuz nedir?" sorusu üzerine İnce, bu tür olayların sıkça yaşandığını savundu.

Türkiye'de Atatürk'ten rahatsız olan bir kesim bulunduğunu ileri süren İnce, "Atatürk'ten korkuyor bunlar. Pankartından, resminden, anıtından, adından korkuyorlar. Tişörtüne yazmış spor kulübü. Ne var bunda? Neden rahatsız oluyorsunuz da soruşturma açıyorsunuz? Bugün bu soruşturmaları açanlar, insanları Silivri'de tutsak edenler, hukuku çiğneyenler, insanlara baskı kuranlar unutmasınlar ki bir gün yargının karşısına onlar da geçecek" değerlendirmesinde bulundu.

"Anketlerde açık ara önde çıktım"

Başka bir gazeteci, İnce'ye, yerel seçimlerde Ankara'dan büyükşehir belediye başkan adayı olacağı söylentilerini hatırlattı.

CHP'nin grup başkanvekilinin aday adayı olmayacağını, sadece aday gösterilebileceğini vurgulayan İnce, "Anketlerde açık ara önde çıktım. 3-4 ankette. CHP'nin yaptığı ankette de AKP'nin yaptığı ankette de durum böyle. Gerisi partinin yöneticilerinin işidir. Ben 'Aday adayıyım' demem. Partinin yöneticileri beni aday yaparsa o Melih Gökçek’i oradan indiririm ama ben aday adayı olmam. Ya aday olurum ya olmam" diye konuştu.

İnce, "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretinin, CHP'yi ikiye böldüğü yönünde söylemler var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bunu kimin söylediğine bakarım. Neden ikiye bölünsün ki? Yani Başbakan, Amerika'ya gittiği zaman, Bülent Arınç, Amerika'ya gittiği zaman bir şey olmuyor da bizim Genel Başkanımız gittiği zaman mı eleştiriliyor? Yani o heyette ben de olabilirdim. Her yurt dışı geziye bir grup başkanvekili katılıyor. Çin'e ben gitmiştim, Irak'a Akif Hamzaçebi arkadaşım gitmişti. Buraya da Engin Altay arkadaşım gitti. O tesadüf bana da çıkmış olabilirdi. Eleştirilecek hiçbir şey görmüyorum."

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim