• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

İnce: 30 Mart'tan sonra erken seçim var

İnce: 30 Mart'tan sonra erken seçim var
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın tutukluluk süresinin 5 yıla indirileceği yönündeki açıklamasının Erdoğan'a yarayacağını belirterek 'çok kısa sürede' erken seçimden söz etti.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tutukluluk süresinin 5 yıla indirileceği yönündeki açıklamasına ilişkin, "Kendisine yarayacak o. Tutukluluk süresini ne kadar azaltırsa gelecekte kendisinin çıkarına olacak" dedi.

İnce, Çankaya Belediyesi tarafından yenilenen Dikmen Caddesi üzerindeki Cemal Süreya Parkı'nın açılış törenine katıldı. İnce, törende yaptığı konuşmada, seçimlere 2 aydan az bir süre kaldığını hatırlatarak, bu seçimlerde sadece belediyecilik hizmetlerinin oylanmayacağını söyledi. İnce, "Türkiye'yi, 'Kürt-Türk' diye bölemediler. 'Alevi- Sünni' diye bölemediler. Başbakan çok uğraştı böyle bölmek için beceremedi ama biz şöyle bölelim Türkiye'yi. Ağacın yeşilini savunanlarla, doların yeşilini savunanlar" diye konuştu.

Başbakanın herkesi susturup bir tek kendisinin konuşmasını istediğini savunan İnce, şunları söyledi: "Tribünler, üniversite, sivil toplum, medya, Meclis susacak, bir tek o konuşacak. Doktorlara hakaret edecek, 'iğne yapmasını bilmiyorlar' diye. Partisinden ayrılan milletvekillerine 'tuzluk' diyecek, iş ortağına 'hain', muhalefete 'cibiliyetsiz' diyecek, herkesi suçlayacak ama bir tek o konuşacak. Polis soruşturmayacak, hakim kovuşturmayacak, para sayma makinalarına el sürmeyecekler. 6 bin 500 polisin yerini o değiştirecek, çağrı kağıdı gelecek oğlunu mahkemeye göndermeyip, makam arabasına bindirip, gazetecilere poz verip tehdit edecek. Onun Türkçe meali şudur. Eğer polisin aradığı, savcının aradığı oğlunu, sen makam aracına alıp poz veriyorsan o şu demektir; 'gel de al göreyim' demektir. Peki bunu gören hakim savcı, bir bakanın çocuğu artık açıktan çalarsa nasıl görev yapacak?"

1989 yerel seçimlerine atıfta bulunan ve başka adayların ön plana çıkarılmasına rağmen, CHP'li adayların büyük bir başarı sağladığını aktaran İnce, "Benim gördüğüm bu. 89'da olduğu gibi olacak, hiç merak etmeyin. 30 Mart'ta belediyeleri aldıktan sonra en kısa sürede erken seçim var. Ondan sonra şu aşağıya otobüsleri çekeceğiz, bunları doğru Yüce Divan'a göndereceğiz. Hiç merak etmeyin" dedi.


AK Parti ile herşeylerinin farklı olduğunu da belirten İnce, şunları kaydetti: "Biz MHP, DP, DSP, ANAP ile rakip olduk. Ama yendik ama yenildik. Bunlar farklı, Türkiye'deki siyasi partiler bir elin parmakları gibidir. Kimi baş parmaktır, kimi işaret parmağır, kimi serçe parmaktır. Bunlar yandan çıkmış altıncı parmak gibi. Bunların ne insanlığı insanlık, ne Müslümanlığı Müslümanlık. Bizim Müslümanlık anlayışımızla, bunların ki kediyle balık kadar birbirine benziyor. Çalacaksın, çırpacaksın, 'haram helal ver Allahım, garip kulun yer Allahım' diyeceksin. Yirmili yaşlardaki çocuklar, millet sandal alamazken, sen gemi koleksiyonu yapacaksın, Müslümanlığı da kimseye bırakmayacaksın. Bu ülkenin sorunları neden çözülmüyor biliyor musunuz? Bir insan sabah akşam villa düşünürse, eğitime, sağlığa, işsizliğe sıra gelir mi?"
 

"Bunların çok zor günleri olacak"

Parkın hayırlı olmasını temenni eden ve Süreya'nın bazı şiirlerinden örnekler veren İnce, "İnşallah bu parkta kızlı erkekli şiir okuyacaklar" dedi. Ali İsmail Korkmaz Davasını hatırlatan İnce, herkesten bu davaya kendi çocuklarının geleceği için sahip çıkmalarını istedi. Hükümetin üzerinde çoğu şeyin "ahı" olduğunu savunan İnce, "Bunların çok zor günleri olacak. Hep birlikte göreceğiz, tatlı tatlı yemenin, acı acı hesabını nasıl verecekler hep birlikte göreceğiz" değerlendirmesini yaptı. İnce, açılış sonrası gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tutukluluk süresinin 5 yılla sınırlandırılması yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine ise "Kendisine yarayacak o. Tutukluluk süresini ne kadar azaltırsa gelecekte kendisinin çıkarına olacak" şeklinde yanıtladı.

Bülent Tanık


Belediye Başkanı Bülent Tanık da parkı yaklaşık 10 bin metrekarenin üzerinde bir alanda bütün yaş gruplarına hizmet eder hale getirdiklerini söyledi. Parkı suyla buluşturduklarını ve yeşile hiçbir zarar vermediklerini anlatan Tanık, "Doğa dostu olarak hayvanları da ihmal etmedik. Bir köpek eğitim alanı var. Onu da gözetecek şekilde Cemal Süreya parkı, bir harfi düşmüş biçimde doğru yazılarak, adını koyduğu şiirinde olduğu gibi ona yakışır hale getirmeye çalıştık" dedi. Konuşmaların ardından parkın ve Cemal Süreya heykelinin açılışı gerçekleştirildi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim