• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

İnce, 30 Bin TL’lik Faizsiz Krediden Yapılan Kesintinin Nedenini Sordu

İnce, 30 Bin TL’lik Faizsiz Krediden Yapılan Kesintinin Nedenini Sordu
Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, yaptığı açıklamada esnaflara sağlanan 30 bin TL'lik faizsiz krediden...

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, yaptığı açıklamada esnaflara sağlanan 30 bin TL'lik faizsiz krediden 3 bin 500 TL kesinti yapıldığını belirterek, yapılan kesintinin nedenini sordu.

Başkan İnce, AK Parti'nin seçim öncesi vaatlerinde bulunan ve hükümetin kurulması ile hayata geçirilen esnafa faizsiz kredi, tüm esnafları mutlu ettiğini, ancak 30 TL'lik faizsiz kredi kullanan esnaflardan ilgili kurum ve banka tarafından 3 bin 500 TL kesinti yapıldığını belirtti. Esnafların ise kesintinin nedenini öğrenmek için bağlı bulunduğu odalara başvurduğunu belirten İnce, "Faizsiz kredi olması nedeniyle esnaflarımızın büyük talebi oldu. Gerek minibüs araçlarının değişimi gerekse servis araçlarının değişimi noktasında esnaflarımız bu krediyi kullanmak için müracaat ettiler. Ancak krediye başvuru yapan esnaflarımızdan 3 bin 500 lira gibi bir para kesintisi yapılıyor. Biz de esnaflarımıza bu kredinin faizsiz olarak verildiği bilgisini verdiğimizden dolayı minibüsçü ve servisçi esnaflarımız bu para kesintisinin neden kaynaklandığını bizlere soruyorlar. Bizler de oda başkanları olarak bu konuya cevap veremiyoruz. Bunun sebebini bilmiyoruz. İlgili bakanlıkların, ilgili kurumların ve Halk Bankası'nın kesilen bu paranın neden kaynaklandığıyla ilgili bir açıklama yapmalarını, esnaflarımızın bu konuda bilgilendirilmesini ve sıkıntının giderilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce, esnaflara 30 bin TL faizsiz kredi uygulaması için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na esnaflar adına teşekkür ederek, kredilerin esnaflar için can simidi olduğunu ifade etti.

İnce, 30 Bin TL’lik Faizsiz Krediden Yapılan Kesintinin Nedenini Sordu

İnce, 30 Bin TL’lik Faizsiz Krediden Yapılan Kesintinin Nedenini Sordu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim