• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Inbox by Gmail

Inbox by Gmail
En sevilen e-posta servisi Gmail’i yaratan ekibin geliştirdiği Inbox by Gmail, gelen kutunuza çok farklı bir anlayış getiriyor.

En sevilen e-posta servisi Gmail’i yaratan ekibin geliştirdiği Inbox by Gmail, gelen kutunuza çok farklı bir anlayış getiriyor.

E-posta konusunda bugüne kadarki en radikal değişim’i Google, 2004’te Gmail’i duyurarak yapmıştı. Herkesin 50-100 MB alan verdiği, POP3 erişimi gibi ek özellikleri parayla sattığı bir dönemde Gmail tam 1 GB alan ve çok sayıda özelliği bedavaya sunuyordu. Web tarabanlı arayüzü de çok şık ve kullanışlıydı. Böylece web tabanlı e-posta sektörü bir anda değişti: Artık herkes Gmail’e ayak uydurmaya çalışıyordu.

Bedava e-posta sağlayıcıları arasında bizce tartışmasız lider Gmail olsa da Google rehavete kapılıp boş durmuyor. Şirket, yeni bir e-posta servisi daha duyurdu: Inbox by Gmail. Inbox, yıllardır beklediğiniz ve e-posta alışkanlıklarınızı kökünden değiştiren bir yenilik olabilir. Tabii hiç hoşunuza gitmeyebilir de. Dert değil çünkü Gmail ekibi tarafından geliştirilen Inbox, Gmail’in yerini almayacak. Onu kullanmak isteyenler için ayrı bir servis olarak yoluna devam edecek.

Nasıl deneyebilirim?

Google Inbox’a şu anda yalnızca davetiyeyle kaydolmak mümkün. Ön şart ise bir Gmail adresinizin olması. (Google Apps adresleri desteklenmiyor.) Mevcut Gmail adresinizden inbox@Google.com adresine boş bir e-posta göndererek davetiye talep edebilirsiniz. Sıranız gelince Google size davetiyenizi gönderiyor. (1-2 hafta sürebiliyor.) İkinci bir alternatif de Inbox kullanan arkadaşlarınız varsa onlardan davetiye talep etmek. Bu şekilde Google, bazı ürünlerinde de daha önce de yaptığı gibi, Inbox konusunda heyecan yaratmaya çalışıyor.

Davetiniz gelince Inbox uygulamasını Android veya iOS cihazınıza yüklemeniz gerekecek. Uygulama linkleri davet e-postasında yer alıyor. Mobil uygulama üzerinden hesabınızı etkinleştirdikten sonra Inbox’ı bilgisayar üzerinden de kullanabilirsiniz: Chrome üzerinden inbox.Google.com adresine girmeniz yeterli. Şimdilik Chrome dışındaki tarayıcılar desteklenmiyor ki bu pek hoşumuza gitmedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim