• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İmzalar Kardeşlik İçin Atıldı

İmzalar Kardeşlik İçin Atıldı
Bursa'yı eserleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi ile Tokat ilinin Turhal Belediyesi arasındaki kardeşlik protokolü, Bursa Büyükşehir Belediye...

Bursa'yı eserleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi ile Tokat ilinin Turhal Belediyesi arasındaki kardeşlik protokolü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler tarafından imzalandı.

Bursa'yı çağdaş bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'deki diğer kentlerle kardeşlik bağlarını da güçlendiriyor. Bursa ile Tokat'ın Turhal İlçesi'ni birbirine bağlayan protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler tarafından imzalandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni binada imza atılan protokol ile Bursa ve Turhal'ı daha da geliştirecek işbirliklerinin artması hedefleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentler arasındaki iletişimin yerelde yapılan hizmetlere katkı sağladığını söyleyerek, "Bir yandan Bursa'yı daha çağdaş bir geleceğe taşırken aynı zamanda tüm şehirlerimizin kalkınması için adımlarımızı atıyoruz. Güçlü Türkiye'nin güçlü şehirlerle oluşacağına inanıyoruz. Güçlü projelere adım atmak için ortak çalışmalarımızı daha da artırmalıyız" diye konuştu.

Başkan Altepe, Tokat ve Turhal'dan çok sayıda vatandaşın Bursa'da yaşadığına işaret ederek, Bursa'nın Çanakkale konusundaki hassasiyetinde Turhal'dan destek görmelerinin de çok anlamlı olduğunu sözlerine ekledi.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ise Bursa ile Turhal'ın kardeşliğinden dolayı onur duyduğunu belirterek, "Bursa'nın Çanakkale ile ilgili hassasiyetini biliyoruz. Çanakkale Turhal için de önemli. "15'liler" adlı türküde de anlatıldığı gibi bizler de her yıl Turhal'dan 15 yaşındaki gençleri, kınalar yakarak Çanakkale'ye uğurluyoruz. İki günlük gezide ilk durak Bursa oluyor. Gençlerimiz Bursa'da Osman ve Orhan Gazi, Emir Sultan türbelerini ziyaret ediyor, Bursa'nın tarihi birikimini tanıyor. Daha sonra da Çanakkale'ye geçiliyor" şeklinde konuştu.

Bursa'da büyük oranda Turhallı vatandaşın bu kenti severek yaşadığını anlatan Bekler, "Bugün imzamızı attığımız bu protokolle, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Turhal'a örnek ve önder olacak, işbirliğimiz devam edecek" dedi.

İmza töreninin ardından Başkan Altepe ve Bekler, birbirlerine Bursa ve Turhal'a özgü hediyeler verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Tokat ili Turhal Belediyesi arasında sağlıklı bir kardeşlik ilişkisi kurulması açısından yerel yönetim çalışmalarına karşılıklı olarak katkıda bulunmayı amaçlayan protokol, aynı zamanda sosyal ve kültürel ilişkileri destekleyen projeleri gerçekleştirebilmeye de imkan tanıyor.

İmzalar Kardeşlik İçin Atıldı

İmzalar Kardeşlik İçin Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim