• BIST 9693.05
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

İmralı heyeti Kandil'e gitti

İmralı heyeti Kandil'e gitti
HDP’nin İmralı heyetinin dün gece Kandil’ e gittiği bildirildi.

Ankara'da, 'Çözüm süreci'nden sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşen HDP'nin İmralı heyetinde bulunan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder dışındaki isimler, Kuzey Irak'taki Kandil'deki PKK yöneticileri ile görüşmek için uçakla Erbil'e gitti. Heyetin, son İmralı ziyaretinde Abdullah Öcalan'dan aldıkları 'Çözüm süreci müzakere taslağını' Kandil'de KCK yöneticileri ile tartıştıktan sonra dönecekleri ve hükümet ile yeniden görüşecekleri belirtildi.

ÖCALAN'IN TASLAĞI TARTIŞILACAK

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile dün görüşen HDP İmralı heyetinden Grup Başkan vekilleri Pervin Buldan, İdris Buluken ve DTK Genel Başkanı Hatip Dicle dün akşam Kandil Dağı'na gitmek için uçak ile Erbil'e gitti.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'E UÇAK ENGELİ

Heyette uçak ile seyahat edemeyen Sırrı Süreya Önder yer almadı. Heyette bulunanların bugün Kandil Dağı'na çıkarak, 29 Kasım'dan İmralı'da yaptıkları görüşmede Abdullah Öcalan'ın kendilerine sunduğu ve aynı gün Kandil'e gönderdikleri, 'Demokratik Çözüm ve Müzakere Taslağını' KCK yöneticileri ile tartışacakları ifade edildi.

KCK GÖRÜŞMESİ DE BUGÜN

Heyetin KCK yöneticileri ile görüşmeden ayrı dün Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yaptıkları görüşmenin detaylarını da KCK yönetimine aktaracakları belirtildi. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 29 Aralık'ta Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmede Öcalan'ın hazırladığı 'Demokratik Çözüm ve Müzakere Taslağı' üzerine hükümet ve çözüm kurulu üyeleriyle görüştüklerini hatırlatarak, "Bu toplantılarda ortaya çıkan sonucu ele almak üzere bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız görüşmelerde hükümetin tutumunu KCK yetkilileriyle ele alacağız" dedi.

ÖNCE HÜKÜMET SONRA YENİDEN İMRALI

Kandil'den dönecek olan HDP heyetinin hükümet yetkilileri ile yeniden görüşecekleri ve KCK yöneticilerinin taslağa ilişkin görüşlerini hükümete iletecekleri daha sonra yeniden İmralı Adası'na gitmesi bekleniyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim