• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

İMO’dan Dündar’a Ziyaret

İMO’dan Dündar’a Ziyaret
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret...

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. Kentsel dönüşüm konusunun ele alındığı ziyarette Başkan Dündar, "Kentsel dönüşüm çalışmaları, mühendis ve müteahhitlere hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunuyor" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve yönetim kurulu üyelerini Ördekli Kültür Merkezi'ndeki makamında ağırlayan Başkan Dündar, Albayrak ve ekibine yeni görevlerinde başarılar diledi. Şehirlerin canlı bir organizma olduğunu ve ihtiyaçların sürekli değişiklik gösterdiğini ifade Başkan Dündar, "Bursa, yoğun göç ve plansız yapılaşma nedeniyle hizmet yapmanın zor olduğu bir şehir. Bizler de şehrin en büyük ihtiyacının kentsel dönüşüm olduğunu biliyor ve bu yönde çalışmalara ağırlık veriyoruz. Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde 4 etapta çalışmalar devam ediyor. Uludağ yamaçlarında gerçekleştirilecek kentsel dönüşüme öncülük edecek olan Demirkapı kentsel dönüşüm projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay bekliyor. Son şeklini alan proje konutları, ticari alanları, sosyal donatı ve yeşil alanları ile, Uludağ eteklerinde yer alan Demirkapı Mahallesi'nin çehresini tamamen değiştirecek" dedi.

"Yapacağız değil, yapıyoruz" diyen Başkan Dündar, "Planlı yapılaşma ile Hamitler'de örnek bir şehir ortaya çıkardık. Demirtaş'ta revizyon yaptık ve önemli hizmetleri hayata geçirdik. "Eski şehir" olarak adlandırdığımız Hisar ve Kaleiçi bölgesinde tarihi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Kent Meydanı'nda kamulaştırmalarımız devam ediyor. Bölgenin yarısını kamulaştırdık. Bursa'ya hak ettiği meydanı kazandıracağız" diye konuştu.

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak da yürüttüğü başarılı çalışmalardan dolayı Başkan Dündar'ı tebrik ederek, "Kentsel dönüşüm, Bursa'nın ihtiyaç duyduğu ve kentin çehresini değiştiren çalışmalar. Böylesi büyük projelerde kamu kuruluşları, akademik odalar ve özel sektör birlikte hareket etmeli. Şehrin tarihi, kültürel ve fiziki yapısına uygun projeler hayata geçirilmeli. İMO olarak bilgi ve birikimlerimizi paylaşmaya hazırız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim