• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

İMO Bursa Çalışma Grubu’nun Başkan Adayı Maksut Kaya:

İMO Bursa Çalışma Grubu’nun Başkan Adayı Maksut Kaya:
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Olağan Genel Kurul seçimlerine yaklaşılırken, İMO Bursa Çalışma Grubu'nun Başkan Adayı İnşaat...

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Olağan Genel Kurul seçimlerine yaklaşılırken, İMO Bursa Çalışma Grubu'nun Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Maksut Kaya oldu. Gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında Kaya, meslektaşlarıyla bir araya gelerek hedeflerini anlattı.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Olağan Genel Kurulu 20 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. Genel Kurul'a yaklaşılırken İMO Bursa Çalışma Grubu da seçimlere katılacak Başkan Adayı'nı belirledi. Yaklaşık 40 yıllık mesleki tecrübesiyle İMO Bursa Çalışma Grubu'nun Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Maksut Kaya oldu. Crowne Plaza'da gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısıyla meslektaşlarına seslenen İMO Bursa Çalışma Grubu Başkan Adayı Maksut Kaya, "Yaklaşık 25 yıldır olduğu gibi adaylarımız Çalışma Grubu'nun değerlendirmeleri sonucu belirlenmiş olup, bu seçimlerde de görevi bana tevdi etti. Ben de verilen bu görevi teveccüh gösterilmesi durumunda layıkıyla yerine getirmeye çalışacağım" dedi.

"40 YILLIK TECRÜBEMLE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Meslek hayatında dürüst ve ilkeli olmaya özen gösterdiğinin altını çizen Maksut Kaya, "Mesleğinde 40 yılını dolduran tecrübeli biri olarak, her zaman memleketimize ve insanımıza hizmet etmenin yanında doğru, dürüst ve ilkeli çalışmanın gayreti içerisinde olmaya özen gösterdim. İnşallah, İMO Bursa Şubesi çatısı altındaki meslektaşlarımız da seçimlerde bizleri destekleyerek göreve getirirse Çalışma Grubu'muz, yönetim kurulumuz ve tüm meslektaşlarımızla birlikte kentimiz, mesleğimiz ve meslek camiamız için yoğun bir çaba ve gayretin içerisinde olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

"62 YILDIR SORUNLAR ARTARAK DEVAM ETMEKTE"

İnşaat mühendisi olarak meslek odalarında ve meslektaşlarının 1954 yılından beri süregelen sorunlarının artarak devam ettiğine işaret eden Kaya, "2016 yılında hala müteahhitlikle ilgili bir kanunun olmayışı nedeniyle serbest çalışan ve kamuda çalışan meslektaşlarının sorunlarının devam etmesi ülke için büyük bir kayıp. Kentsel Dönüşüm Kanunu ise vatandaşların sağlıklı konutlara kavuşması için iyi niyetle hazırlanmış bir kanun olmasına rağmen, günümüz şartlarında sorunlar yumağı haline gelmiştir" diyerek, şöyle devam etti: "Daha önceki dönemlerde gerek yönetimlerde gerekse çeşitli komitelerde görev aldığını da hatırlatarak odanın sıkıntılarını yakinen bilmekteyim. Çözüm konusunda bizden önceki dönemlerde yapılan çalışmaların takipçisi olduğumuz gibi göreve gelmemiz halinde; TMMOB Kanunu'nun günün şartlarına uygun hale getirilmesi, 3194 Sayılı İmar Kanunu ile 4708 Sayılı Yapı Denetim Kanunu'nun birbirleri ile uyuşmayan hususlarının düzenlenmesi ve tek kanun haline getirilmesi için yoğun çalışma içinde olacağız. Bu aksaklıklar nedeniyle pek çok meslektaşımız zorluklar yaşamaktadır" şeklinde konuştu.

"ŞUBEYİ AŞAN SORUNLARI DA ÇÖZMEK İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİZ"

Bazı sorunların çözümünün şubelerini aşsa dahi yerelde kent dinamikleri ile genelde ise siyasilerle sorunu çözmek adına gerekli gayreti göstereceklerinin altını çizen Maksut Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Odamızın; yerelde Bursa'mızı, genelde ise ülkemizi ilgilendiren konularda gerek şubemizde gerekse diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte ihtiyaç duyulan çalışmaları yaparak ülkemizin, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın refah seviyesinin arttırılması için katkı koymaya çalışacağız."

İMO Bursa Çalışma Grubu’nun Başkan Adayı Maksut Kaya:

İMO Bursa Çalışma Grubu’nun Başkan Adayı Maksut Kaya:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim