• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

İMO Başkanı Oğuz: Antalya'da değişen bir şey yok, çözüm bekleyen konu çok

İMO Başkanı Oğuz: Antalya'da değişen bir şey yok, çözüm bekleyen konu çok
Antalya İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Cem Oğuz, görev süresince şehri yönetenlere uyarı ve temennide bulunduklarını ancak birçok konunun...

Antalya İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Cem Oğuz, görev süresince şehri yönetenlere uyarı ve temennide bulunduklarını ancak birçok konunun çözüme kavuşmadığını söyledi. Antalya'da değişen bir şey olmadığını vurgulayan Oğuz, sorunların devam ettiğini ifade etti.

İMO Antalya Şubesi, "Ülkemiz, Kentimiz, Meslek ve Meslektaş Sorunlarında Ne Demiştik, Ne Oldu?" konulu basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İMO Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, görev yaptığı 2005-2016 yılları arasında şehir için yapılması ve yapılmaması gerekenler tek tek anlattı.

Antalya'nın kanayan yarası haline gelmiş birçok sorunu bugüne kadar dile getirdiklerini ifade eden Oğuz, bazı konuların yerel yöneticiler tarafından çözüme kavuşturulduğunu, bazılarının ise hala çözüme kavuşmayı beklediğini ifade etti. Görev süresince dile getirdiği konuları tek tek sıralayan Oğuz, batı çevre yolu projesi, ulaşım ve trafik sorunu başta olmak üzere birçok problemin giderilmediğini açıkladı.

"Bugün kentlerimize baktığımızda, barınma, altyapı, ulaşım, enerji, sağlık, eğitim, kültür ve çevre konularında sorunlar bulunmaktadır." diyen Başkan Oğuz, şehrin deprem, sel, taşkın, heyelan ve yangın gibi afetlere hazırlıklı olmadığını belirtti. Şehirlerin sürekli ve plansız büyümekte olduğunu açıklayan Oğuz, enerji, ulaşım, su, çöp, atık su gibi teknik altyapı hizmetleri ile açık yeşil alan, eğitim, sağlık, kültür tesisleri yetersizliği sebebiyle toplumsal alanda da sosyal yarılma, ayrışma ve kültürel yozlaşma sorunlarının da yaşandığını vurguladı.

"ANTALYA'DA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK"

Antalya'da çözüme kavuşan ve çözülemeyen sorunları sunumla tek tek sıralayan Oğuz, ilde değişen bir şeyin olmadığını, sorunların hala devam ettiğini kaydetti. Oğuz, Antalya'nın değişmeyen bazı sorunları ise şu şekilde sıraladı: "Antalya'nın Çevre Düzeni Planı'na uygun bütüncül nazım planı, ulaşım planı, deprem planı yok, bu planlara uyumlu kentsel dönüşüm ve değişim planı yok. Antalya'nın deprem risklerine göre belirlenmiş bina envanteri yok. Tarım alanları oy uğruna gelişigüzel imara açılıyor. Antalya göç alıyor, kontrolsüz büyüyor, çarpık gelişiyor. Antalya hala yağmurlara teslim oluyor, sel felaketleri yaşanıyor. Ulaşım ve trafik sorunları her geçen gün büyüyor. Antalya'ya hızlı tren ulaşımı yok. Hava kirliliği sorun olmaya devam ediyor. Her dereye HES yapma, her dağa taş ocağı açma izni veriliyor."

OĞUZ, BAYRAĞI MUSTAFA BALCI'YA DEVREDECEK

Konuşmasının sonunda bunun toplantının veda toplantısı olduğunu da söyleyen Başkan Cem Oğuz, İMO Antalya bayrağını, yönetiminde yer alan Mustafa Balcı'ya devredeceğini, hafta sonu genel kurul yapılacağını anlattı. Balcı ise yeni görevini layıkıyla yerine getirebilmek ve şehir bilincini oluşturmak için, var gücüyle yönetimiyle birlikte çalışacağını söyledi. Mevcut Başkan Cem Oğuz ile de yan yana poz veren Balcı, daha sonra basın mensuplarına yönetimde yer alan arkadaşlarını tanıttı.

İMO Başkanı Oğuz: Antalya'da değişen bir şey yok, çözüm bekleyen konu çok

İMO Başkanı Oğuz: Antalya'da değişen bir şey yok, çözüm bekleyen konu çok

İMO Başkanı Oğuz: Antalya'da değişen bir şey yok, çözüm bekleyen konu çok

İMO Başkanı Oğuz: Antalya'da değişen bir şey yok, çözüm bekleyen konu çok

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim