• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

İmmunoterapi İle Kanser Tedavisinde Alışkanlıklar Değişiyor!

İmmunoterapi İle Kanser Tedavisinde Alışkanlıklar Değişiyor!
Acıbadem Kayseri Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla, kanser tedavisinde yeni bir yaklaşım...

Acıbadem Kayseri Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla, kanser tedavisinde yeni bir yaklaşım olan, "immunoterapi" ile ilgili bilgiler verdi.

Kanserle mücadelede radyoterapi ve kemoterapi dışında kişinin kendi bağışıklık sisteminin de tedavi amacıyla kullanılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik, "Vücut savunma sistemini destekleyerek kanser hücrelerini yok etmeye yardımcı olan immünoterapi, kemoterapi ve radyoterapinin klasik tıpta uzun yıllardır ön planda yer alması nedeni ile arka planda kaldı. Ancak 2006 yılı sonrası immunoterapide yapılan çalışmaların sonuçları tedavilere hız kazandırmaya başladı." diye konuştu.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İŞ BAŞINDA

Prof. Dr. Büyükçelik, vücudun bağışıklık sistemini kanserli hücrelere karşı daha kesin, etkili ve daha güçlü saldırılar yapacak şekilde yükselten immunoterapinin, kanserli hücrelerin büyüme ve yayılmasını durdurmayı veya hücrenin tamamen ortadan kaldırılmasını amaçladığını kaydetti. Bağışıklık sisteminin çoğu zaman kanserli hücreleri belirleyip, saldırı mekanizması ile bu hücrelerin gelişimini engellediğini belirten Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik, "Ancak bazı durumlarda çeşitli kanser türleri, vücudun savunma mekanizmasını devre dışı bırakıyor. Böylece hiçbir savunma mekanizmasıyla karşılaşmayan kanserli hücreler, kontrolsüz çoğalıyor ve daha büyük bir alana yayılıyor." dedi.

AKCİĞER KANSERİNDE YAŞAM SÜRESİNİ UZATIYOR

İmmunoterapide, monoklonal antikor, Nonspesifikimmünoterapi, kanser aşıları ve hücre seklusu olmak üzere dört farklı tedavi yönteminin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Abdullah Büyükçelik, "İmmunoterapi yöntemi uzun süren klinik yarar sağlayabiliyor. Örneğin cilt kanseri olan melanomda bu yöntemle metastatik hastalıkta yaşam süresi uzuyor ve hasta uzun dönem hayatta kalabiliyor. İmmunoterapi aynı zamanda akciğer kanseri tedavisinde yaşam süresini uzatıyor ve tedavi sonrasında da etkili oluyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim