• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

IMF Fuarındaki Tekstil Ürünleri Suriyelilere Gidiyor

IMF Fuarındaki Tekstil Ürünleri Suriyelilere Gidiyor
İstanbul IFM Center'da üç gün sürecek Linexpo İstanbul iç giyim fuarı açıldı.

İstanbul IFM Center'da üç gün sürecek Linexpo İstanbul iç giyim fuarı açıldı. Sektör temsilcilerinin hazır bulunduğu fuar açılışında bir konuşma yapan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, fuar stantlarında yer alan ürünlerin tamamının Suriye'den ülkemize zorunlu gelen Suriyeli vatandaşlara dağıtılacağını kaydetti.

Hadisi şerifte belirtilen "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" mealine uygun olarak bir sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını belirten İbrahim Çağlar; projeye büyük destek veren, yurt dışı ihracatlarıyla ekonomiye katkı sağlayan Özkan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Baş'a teşekkür etti.

ÖZKAN TEKSTİL İHRACATTAKİ PAYINI KATLIYOR

Yaklaşık 40 yıldır tekstil sektöründe aktif şekilde faaliyet gösteren Özkan Tekstil, ihracattaki payını her geçen yıl en az %10 oranında artırmayı hedefliyor. Şuan 18 noktaya ihracat yaptıklarını belirten Özkan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Baş, 5 yıl içinde minimum %50 büyüme hedeflediklerini belirtti.

Tekstil sektöründe, ağırlıklı olarak iç giyim alanında üretim yapan Özkan Tekstil, 11 - 13 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Linexpo fuarında yeni ürünleriyle gövde gösterisi yaptı.

3 KITADA 16 NOKTAYA İHRACAT YAPIYORUZ

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği'nin düzenlediği Linexpo fuarında, yeni hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan Özkan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Baş, "Üretimimizin yüzde 80'lik bölümünü ihracata ayırıyoruz. Bugün; Amerika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Ukrayna, Rusya, Romanya, Yunanistan, Mısır, İran, Kuzey Irak, Libya, Lübnan, Cezayir, Bahreyn, Dubai, Tunus, Fas, Azerbaycan ve Kazakistan'ın yer aldığı 18 noktaya ihracat yapıyoruz. 2016 yılı itibariyle; iç pazardaki faaliyetlerimize devam ederken ihracattaki payımızı daha da artırmaya yönelik çalışmalar başlattık. Bu anlamda; öncelikle Suudi Arabistan ve Güney Afrika'daki etkinliğimizi yükseltmek amacıyla her iki bölgeye özel çalışmalar geliştirdik. Yeni hedeflerimizle birlikte yeni bir kurumsal kimlik de oluşturduk. Kısa bir süre içinde ihracat yaptığımız ülkelere İngiltere ve Fransa'yı da ekleyeceğiz. Bu noktadaki çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Yeni dönemde Amerika, Asya, Arap Yarımadası ve Afrika'ya ek olarak Avrupa'daki etkinliğimizi de artıracağız. Fuar ayrıca bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Suriyeli kardeşlerimize destek vermek amacıyla stantlarda yer alan ürünleri tüm katılımcılarla birlikte çadırkentlerde misafir ettiğimiz kardeşlerimize göndereceğiz" dedi.

IMF Fuarındaki Tekstil Ürünleri Suriyelilere Gidiyor

IMF Fuarındaki Tekstil Ürünleri Suriyelilere Gidiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim