• BIST 9524.59
  • Altın 2490.845
  • Dolar 32.5516
  • Euro 34.65
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

iMEAK DTO, Mayıs ayı Meclis toplantısında Deniz Haber Ajansı'na teşekkür

iMEAK DTO, Mayıs ayı Meclis toplantısında Deniz Haber Ajansı'na teşekkür
Uluslararası Offshore Teknoloji Konferansı’nda bulunan tek Türk Basını olarak konferansı canlı yayınlayan Denizhaber TV, İmeak DTO Mayıs ayı toplantısında takdirle karşılanarak Denizhaber TV Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat’a da teşekkür edildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Mayıs ayı Meclis toplantısı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Faruk Ürkmez başkanlığında İMEAK Deniz Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

5 Mart’taki İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Meclis toplantısı öncesi rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve daha sonra yeniden sağlığına kavuşan Ürkmez, kendisiyle yakından ilgilenen ve desteklerini esirgemeyenlere teşekkür ederek Meclis toplantısı açtı.

Toplantıda gündem maddeleri tek tek görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

İmeak DTO’nun Nisan ayında yapmış olduğu çalışmalar Faruk Okuyucu tarafından katılımcılara anlatıldı.

“Mavi Vatanımızla ilgili siyasi partilere proje sunalım”

Siyasi partilerin seçim programlarında projelerini açıklarken denizcilik ile ilgili projelere de yer vermeleri için çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Salih Zeki Çakır, “Önümüzde çok önemli bir seçim var. Herkes kendi siyasi iradesiyle demokrasinin gereği olarak oyunu kullanacak. Bizim kara coğrafyamızın geçmişi ve geleceğiyle ilgili tartışmalar yapılıyor. Ne yazık ki, mavi vatanımız denizlerimiz için bir çalışma yapılmıyor. Her sektör seçim sonrası kendi sorunlarını nezaketen konuşuyor. Denizciliğin esamisi yok.

Mavi vatanımız denizlerle ilgili çalışmalar yaparak, partilerin seçim koordinasyon merkezlerinden randevu alarak, partilerin seçim projeleri arasına denizcilik sektörü için de projeler eklenmesiyle alakalı görüşmeler yapmalıyız” diyerek sektörün sorunların nezaketen dinlendiğini kaydetti.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kantom için girişim başlatıldı

Salih Zeki Çakır’ın Nisan ayı Meclis toplantısında gündeme getirdiği Kanton gemisiyle ilgili Alev Tunç, önemli bilgiler verdi. 

Rusya’nın kontrolüne giren Kırım’a, geçtiğimiz yıl yasadışı sefer yapmakla suçlanan “KANTON” adlı Türk gemisine el koyan Ukrayna ile ilgili girişimlerde bulunulduğunu belirten Alev Tunç, “Ukrayna’da tutuklanan KANTON gemisi ile ilgili Tuzla’da bir toplantı yapıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığımız, Kiev ile işbirliği içerisine girdi. Ukrayna’da konsoloslukta geminin armatörü ile konuşuldu. Bu konuda yardımcı olundu. Bu konuda özellikle İmeak DTO Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ertan Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Abbas Kolçalar’dan Recep Canpolat’a teşekkür

Dünyanın gemi inşası ve enerji alanındaki en önemli zirvelerinden birisi olarak kabul edilen ve bu yıl Amerika’nın Houston şehrinde 4-7 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Offshore Teknoloji Konferansı (OTC ) ilgili bazı anımsatmalarda bulunan Abbas Kolçalar, “Mayıs’ın 4’ünden beri Amerika’da gerçekleştirilen bu organizasyonda yer alan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, Arif Ertürk, Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat, çok büyük işler yaptılar. 

Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat, fuarı Denizhaber TV’den canlı olarak yayınladı. Bildiğim kadarıyla sektörümüzün yayın yapan tek yayın organıydı. Bu yönüyle Recep Canpolat’a teşekkür ediyorum. Recep Bey’i desteklememiz lazım. Recep Bey’e sahip çıkmamız lazım” dedi.

Meclis’in kapanış konuşmasını yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Kartal, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’ın çok önemli bir toplantıya katıldığı için Meclis’in Mayıs ayı toplantısına katılamadığını söyledi. Kartal, denizcilik sektörüyle ilgili siyasi partilerle çalışma yapmak için geç kalındığını aktardı. 

Şubelerde yaşanan akreditasyon sorunlarıyla ilgileneceklerini kaydeden Kartal, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte turizm sezonunun geldiğini ve sektörün bu konuyla alakalı sorunlarının giderilmesi konusunda gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Haber ve Fotoğraflar: Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU - Deniz Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim