• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

İmam Hatipliler 15 Temmuz gazileriyle buluştu

İmam Hatipliler 15 Temmuz gazileriyle buluştu
15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan Erzurumlu Ahmet Kağızmanlı, Zekeriya Çılgı, Onurcan Akçay ve Rıza Demir Erzurum Merkez İmam Hatip Lisesini ziyaret...

15 Temmuz darbe girişiminde gazi olan Erzurumlu Ahmet Kağızmanlı, Zekeriya Çılgı, Onurcan Akçay ve Rıza Demir Erzurum Merkez İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Ziyarette, Erzurum İmam Hatip Mezunları Derneği (ERZİMDER) ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür A.Ş. Genel Müdürü Emre Yaylalı hazır bulundu.

Vatan için canının vermeye hazır olduğunu belirten Ahmet Kağızmanlı, 15 Temmuz'da yaşananları anlattı.

Kağızmanlı, "15 Temmuz darbe gecesi Ankara'daydım. Genel Kurmay Başkanlığı önünde yaşananları ve meclisin kahpece bombalandığını gördüm. Üzerimize ateş açılması sonucu yanımda bulunan 4 kişi şehit oldu. Ben ise yaralandım. Yeter ki vatan sağ olsun o esnada ölümü göze aldım. Anadolu insanı vatanına, milletine, bayrağına bağlıdır. İyi ki bu coğrafyanın insanıyız. Bugün ülkemiz normal süreçteyse bunu demokrasi şehitlerimize, devlet yöneticilerimize ve duyarlı halkımıza borçluyuz. Her toprağı şehit kanlarıyla sulanan bu vatanın değerini çok iyi bilmeliyiz" dedi.

15 Temmuz Gazileri Çılgı, Akçay ve Demir de 15 Temmuz da yaşadıklarını öğrencilerle paylaşarak, vatan mücadelesinin önemine değindiler.

ERZİMDER Başkanı İlbaş ise demokrasi gazilerinin kahramanca tutumlarının taktire şayan olduğunu belirterek, Anadolu'nun vatan savunmasında önemli bir yeri olduğunu söyledi.

'Allah milletimize böyle bir darbe girişimi göstermesin" diyen İlbaş, "Demokrasi şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Onlar olmasaydı şu an rahat bir ortamda olamazdık. Öğrencilerimizin bu kahramanlık destanın tanıklarından çok şey öğreneceğini düşündüğümüz için onları bugün burada ağırladık. Kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz Gazileri öğrencilerin sorularını cevapladı.

İmam Hatipliler 15 Temmuz gazileriyle buluştu

İmam Hatipliler 15 Temmuz gazileriyle buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim