• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

İmam Hatip Ortaokulları Arasında Arapça Yarışması Düzenlendi

İmam Hatip Ortaokulları Arasında Arapça Yarışması Düzenlendi
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde bu yıl ikincisi düzenlenen İmam Hatip ortaokulları Arapça yarışmalarının...

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde bu yıl ikincisi düzenlenen İmam Hatip ortaokulları Arapça yarışmalarının Kayseri finali yapıldı.

50. Yıl Dedeman İmam Hatip Ortaokulu koordinesinde düzenlenen yarışma 136 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda yapılan yarışmada öğrenciler "Arapça çocuk şarkıları yarışması, Arapça şiir okuma yarışması ve Arapça hikaye canlandırma yarışması" kategorilerinde performanslarını sergilediler.

Öğrencilerin performansları dört kişiden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan 50. Yıl Dedeman İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Elmalı, "Arapçayı sevdirerek öğretmek ve Arapçanın önemini kavratmak maksadıyla bu yıl İmam Hatip liseleri arasında Türkiye genelinde yedincisi, İmam Hatip ortaokulları arasında ise ikincisi yapılmaktadır. Dünyanın sayılı ve en önemli dillerinden birisi olan Arapçanın öğrenilebilir bir dil olduğu gereceğine vurgu yaparak kutsal Kur'an-ı Kerimizin dilini öğretmek amacıyla ilki 2010 yılında gerçekleştirildi. 2015-2016 eğitim öğretim yılında da inşallah yedincisini gerçekleştirmiş olmanın heyecanını yaşıyoruz. İl yarışmalarında birinci olan öğrencilerimiz Arapça şiir okuma, Arapça hikaye canlandırma ve Arapça çocuk şarkıları dalında videolarını çekerek Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne gönderilecek burada bölge yarışması gerçekleştirilecektir. Bölgede birinci olanlar arasında da Türkiye finali yapılacaktır." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı ise "Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün bu sene liseler arasında yedincisini düzenlediği, İmam Hatip ortaokulları arasında da ikincisi düzenlenen Arapça yarışmalarını yapmak üzere burada toplandık. Bundan 7 yıl önce bu yarışma 24 okulda başlamıştı. Bugün yüzlerce okul, binlerce öğrencinin katılımıyla yapılıyor. Buna iki yıldır da ortaokullarımız da eklendi." ifadelerini kullandı.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere plaket verildi.

İmam Hatip Ortaokulları Arasında Arapça Yarışması Düzenlendi

İmam Hatip Ortaokulları Arasında Arapça Yarışması Düzenlendi

İmam Hatip Ortaokulları Arasında Arapça Yarışması Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim