• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

İmam Hatip Okulları Koordinasyon Toplantısı yapıldı

İmam Hatip Okulları Koordinasyon Toplantısı yapıldı
Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Salonunda yapılan toplantıya, AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, İl Milli...

Mersin'de İmam Hatip Okulları Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Salonunda yapılan toplantıya, AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ertuğrul Yıldız, Memur Sen İl Başkanı Abdulla Çelik, Kadem Genel Müdür Vekili Murat Aydın, İl Koordinatörü Tahsin Boyraz, merkez ilçe milli eğitim müdürleri ve ilçe imam hatip platformu başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Yılmaz Tezcan, eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, "Eğitim olmazsa bir ilin bir ülkenin gelişmesi ve büyümesi mümkün değil. Emevileri, Selçukluları, Osmanlıları bir dünya devleti yapan eğitime verdikleri değer idi. Genç bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti de bilimle büyüyecek. Eğitim anne karnında başlıyor. Çocuğun sonrasında aile içerisinde çocukluktan yetişkinlik çağına kadar olan dönemde rol model olarak anne ve babasını alır. Okula başladıktan sonra da rol model olarak öğretmenlerini alır" diye konuştu.

Adem Koca ise kendilerine teslim edilen öğrencilerin en güzel şekilde eğitilmesi için özellikle idarecilere büyük görevler düştüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine atıfta bulunan Koca, "Bir ayağı kendi öz yurdunda bir ayağı ile deryalar gezen nesiller yetiştirmek zorundayız. Birlik ve beraberlik içerisinde en güzelini yapacağımıza eminim" dedi.

İmam Hatip İl Koordinatörü Tahsin Boyraz da kısa süre içerisinde Mersin'de imam hatip sayısının 14'den 52'ye çıktığını ifade ederek, bu sayının oransal dağılımında liselerin yüzde olarak ağırlığı oluşturduğunu, ancak yüzdesel ağırlığın imam hatip ortaokullarından yöne olması gerektiğini kaydetti.

Kadem Genel Müdür Vekili Murat Aydın ise 2015 yılından itibaren açmış oldukları kız öğrenci yurtları ile hem yurt ihtiyaçlarını karşıladıklarını hem de bu yurtlarda verdikleri eğitimlerle genç kızların öz güveni yüksek bireyler olmasını sağlamak amacıyla faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından toplantının gündem maddelerine geçilerek, sorunlar ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim