• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

İmam Hatip Okulları Eski Günlerine Dönüyor

İmam Hatip Okulları Eski Günlerine Dönüyor
Türkiye'nin 81 ilinde teşkilatlanan İmam Hatip Okulları Platformunun Manisa İl Koordinasyon toplantısı İHOP Manisa İl Koordinatörü ve Şehzadeler Belediyesi...

Türkiye'nin 81 ilinde teşkilatlanan İmam Hatip Okulları Platformunun Manisa İl Koordinasyon toplantısı İHOP Manisa İl Koordinatörü ve Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Bilal Demir başkanlığında yapıldı. Manisa'daki imam hatip okullarının mevcut durumunun değerlendirildiği toplantıda konuşan Bilal Demir, "28 Şubat sürecinde üzerinden adeta silindirle geçilen, ağır yaralar alan, türlü haksızlıklara maruz kalan imam hatip okulları, yeniden eski günlerine dönebilmenin mücadelesini yapmaktadır." dedi.

Manisa'da AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur'un öncülüğünde kurulan Manisa İmam Hatip Okulları platformunun, Ocak ayı koordinasyon toplantısı Manisa Öğretmenevinde yapıldı. İHOP Manisa İl Koordinatörü ve Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, ENSAR Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeler, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, MANA-DER Başkanı Şaban Mertyürek, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Manisa Şube Başkanı Mehmet Önal, Manisa İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Sevenleri Derneği Başkanı Halil Arslan, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve platformun ilçe koordinatörleri katıldı.

"EĞİTİM VE FİZİKİ İMKANLARI GELİŞTİRMEK TEMEL AMACIMIZ"

Manisa'daki imam hatip okullarının mevcut durumu ve eksiklerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan İmam Hatip Okulları Platformu Manisa İl Koordinatörü Bilal Demir, platformun Türkiye'nin 81 vilayetinde imam hatip okullarının eğitim ve fiziki kapasitelerinin yükseltilmesi amacıyla kurulduğunu söyledi. Demir, "Bu platform Manisa'da çok önemli hizmetlere imzasını atacak. Manisa Milletvekilimiz Sayın Murat Baybatur'un verdiği destekle birlikte, Manisa ilinde teşkilatlanmamızı tamamladık. Bundan sonra bu teşkilatlanmanın sonucunda okullarımızın sorunlarının çözülmesi, öğrencilerin en iyi fiziki kapasiteli okullarda ve en kaliteli eğitimle yetişmelerini sağlamak temel amacımızdır. Bu konuda bizlere öncülük yapan, bizlerin önünü açan Manisa Milletvekilimiz Murat Baybatur'a teşekkür ediyorum." diyerek amaçların okulların eğitim ve fiziki imkanlarını geliştirmek olduğunu söyledi.

"İMAM HATİP MEZUNU CUMHURBAŞKANIMIZ BİZLERİN GURURU"

İmam hatip okullarının Türkiye'nin son 60 yılında çok önemli şahsiyetleri yetiştirdiğini, imam hatip mezunlarının çok başarılı noktalarda önemli vazifeler üstlendiğini belirten Bilal Demir şunları söyledi:

"Fakat imam hatip okullarının bu başarısı birilerini rahatsız etti. Son 60 yılda yaşanan her darbe ile imam hatip okullarının hakları elinden alınmıştır, önleri kesilmiştir. Türkiye'nin yakın tarihinde en üzücü gelişmelerden birisi olan 28 Şubat sürecinde, imam hatip okulları tarihinin en kötü günlerini yaşamıştır. 28 Şubat, bu okullarımızın üzerinden adeta silindirle geçmiştir. Bu okullardan mezun olan gençlerimizin üniversiteye girişi zorlaştırılmış, türlü haksızlıklara maruz bırakılmıştır. Son dönemde milletimizin de desteğiyle, imam hatip öğrencilerine uygulanan haksız uygulamalara birer birer son verilmiştir. 28 Şubat sürecinde ağır yaralar alan imam hatip okulları artık yeniden eski günlerine dönebilmenin mücadelesini yapmaktadır. Bu okullardan mezun olmak, bizler için şeref madalyasıdır. İmam hatip mezunu olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bizlerin gururudur. Sayın cumhurbaşkanımız gibi birçok siyaset ve devlet adamını yetiştirerek, bu milletin hizmetine sunan imam hatip okulları, önümüzdeki dönemde de bu misyonunu devam ettirecek, Türkiye'nin en başarılı bilim adamları, doktorları, mühendisleri, öğretmenleri bu okullardan yetişecektir."

İmam Hatip Okulları Eski Günlerine Dönüyor

İmam Hatip Okulları Eski Günlerine Dönüyor

İmam Hatip Okulları Eski Günlerine Dönüyor

İmam Hatip Okulları Eski Günlerine Dönüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim