• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

“İmam Gazali’nin Şahsiyeti Ve Eğitim Anlayışı” Konulu Panel Düzenlendi

“İmam Gazali’nin Şahsiyeti Ve Eğitim Anlayışı” Konulu Panel Düzenlendi
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde "İmam Gazali'nin Şahsiyeti ve Eğitim Anlayışı" konulu panel düzenlendi.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde "İmam Gazali'nin Şahsiyeti ve Eğitim Anlayışı" konulu panel düzenlendi. Eğitimle Diriliş Derneği tarafından düzenlenen panele Eğitimci Cevdet Ballı ve Eğitimci İsmail Işık panelist olarak katıldı.

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Okul Müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, eğitimciler ve vatandaşların katıldığı panelde, "İmam Gazali'nin Şahsiyeti ve Eğitim Anlayışı" üzerinde duruldu.

Panelin Moderatörü Eğitimci İsmet Tanrıverdi, İmam Gazali hakkında bilgiler vererek, "Bir gün eşkıyalar İmam'ın yolunu keserler ve bütün mallarına el koyarlar. Malların kaygısında olmayan İmam Gazali ise eşkıyalardan, o zamana kadar not tuttuğu defterini geri vermelerini istemiştir. Eşkıyalar neden defterin bu kadar önemli olduğunu sorduklarında ise o defterin kendisi için çok önemli olduğunu, bu güne kadar ki çalışmalarının o defterde olduğunu söylemiştir" dedi.

İmam'ı Gazali'yi anlamak için ilk önce yaşadığı dönemi anlamak gerektiğini belirten Cevdet Ballı, Gazali'nin siyasi karışıklıkların olduğu dönemde yaşadığını savundu. Ballı, "Gazali'yi anlamak için evvela yaşadığı dönemi anlamak gerekir. Gazali, siyasi karışıklıkların olduğu bir dönemde yaşamıştır. Tus şehrinde doğan İmam Gazali, Hasan Sabbah ile de çağdaştır. Asıl ismi Muhammed olan İmam Gazali'nin "Gazali" ismi babasının yün satıcısı olmasından gelmektedir. Ayrıca Huccetul İslam lakabıyla da tanınmaktadır. Zamanın en büyük iki büyük ilim merkezi olan Bağdat ve Nişabur arasından İmam Gazali, Nişabur'u seçip orada eğitim almıştır. Daha sonra Nizamül Mülk tarafından Nizamiye Medreseleri'nin başına getirilmiştir" şeklinde konuştu.

İmam Gazali, kurum merkezli bir eğitimin ürünü değil Alim merkezli bir eğitimin ürünü olduğunu belirten İsmail Işık ise "Günümüzde eğitim kurum merkezlidir. Medreseler zamanında da kurum merkezli idi. Fakat İmam Gazali kurum merkezli bir eğitimin ürünü değil Alim merkezli bir eğitimin ürünüdür. Alim merkezli eğitimde öğrenci öğretmenini, öğretmen de öğrencisini seçebilmekteydi. Gazali hem büyük övgüler almış bir Alim'ken, diğer taraftan da büyük eleştiriler almış bir Alimdir. Felsefeye büyük eleştiriler getiren İmam Gazali, bu eleştirilerini yapmaya başlamadan önce iki yıl boyunca felsefe çalışmıştır. Daha sonra ise Aristo felsefesine ve Müslümanlar arasında Meşşalik olarak bilinen felsefi akıma ve akımın temsilcilerinden olan İbn-i Sina'ya büyük eleştirilerde bulunmuştur" ifadelerini kullandı.

“İmam Gazali’nin Şahsiyeti Ve Eğitim Anlayışı” Konulu Panel Düzenlendi

“İmam Gazali’nin Şahsiyeti Ve Eğitim Anlayışı” Konulu Panel Düzenlendi

“İmam Gazali’nin Şahsiyeti Ve Eğitim Anlayışı” Konulu Panel Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim