• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İltihaplı Romatizma Ve Terapötik Aferez Tedavisi

İltihaplı Romatizma Ve Terapötik Aferez Tedavisi
Aferez yönteminin hayat kurtaran bir yöntem olduğunu belirten Yrd. Doç.

Aferez yönteminin hayat kurtaran bir yöntem olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gürler, şiddetli ve ağır sistemik romatizmal hastalıklarda kanın aferez denilen bir teknikle vücudun zararlı maddelerden temizlenmesinin, hızlı bir iyileşme için umut ışığı oluşturduğunu söyledi.

İltihaplı romatizma ve terapötik aferez tedavisi hakkında bilgi veren Medical Park Samsun Hastanesi Romatoloji Kliniği'nden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gürler, "İltihaplı romatizmal hastalıklar bağışıklık sisteminin kendi kendisine oluşturduğu, nedeni kesin olarak bilinmeyen sistemik hastalıklardır. Romatizmal hastalıklar eklem ve kaslardan başka başta akciğer, böbrek ve cilt olmak üzere tüm vücut sistemlerini ve organlarını da tutabilmektedir. Ağır sistemik romatizmal hastalıklarda ve romatolojik vaskülit yani damar duvarı iltihaplanması durumlarında halsizlik, yorgunluk, ateş, kilo kaybı, eklemlerde şişlik ve ağrı, ciltte yaygın yaralar ve döküntüler, akciğerlerde kanama ve iltihaplanma, böbreklerde yetmezlik, kalp yetmezliği ve gözlerde görme kayıpları oluşabilmektedir. Şiddetli ve ağır sistemik romatizmal hastalıklarda kanın aferez denilen bir teknikle vücuda zararlı maddelerden temizlenmesi hızlı bir iyileşme için umut ışığı oluşturmuştur. Bu teknikle diyaliz benzeri bir yöntemle kandaki vücuda zararlı toksin ve antikorlardan başarı ile temizlenebilmektedir. Uygulanan ilaç tedavileri ile birlikte aferez işlemi hayat kurtarıcı hızlı bir iyileşme sağlamaktadır" diye konuştu.

"CİDDİ BİR TEDAVİ TEKNİĞİDİR"

Aferez tedavisinin Avrupa ve ABD'de halen yaygın olarak kullanılmakta olduğunu belirten Güler, "Aferez başarısı bilimsel olarak kanıtlanmış ciddi bir tedavi tekniğidir. Aferez tekniği hastalığın tedavisine uygun medikal tedavi teknikleri ile birlikte kullanılmaktadır. Aferez işlemi her romatizma hastasına uygun bir tedavi yöntemi değildir. Öncelikle ağır seyreden romatizmal hastalıklarda doktorunuz tarafında Aferez tedavisinin gerekliliğine karar verilmelidir. Romatoid vaskülit olgularında seçilmiş vakalarda terapötik aferez işlemi uygulanması konvansiyonel tedavilerin yanında mortalite ve morbiditenin önlenmesinde anlamlı olarak katkıda bulunmaktadır. Hastamız ciltte ve akciğerlerde ağır iltihaplanması olan ağır bir romatizmal hasta iken uygulanan aferez işleminden ve medikal tedaviden ciddi bir şekilde fayda görmüş ve yakınmaları gerileyerek tekrar eski sağlığına kavuşmuştur" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim