• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

İlksan Seçimine Boykot Çağrısı

İlksan Seçimine Boykot Çağrısı
Memur Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Sandığı'nın (İLKSAN) seçimlerini boykot çağrısı yaptı.

Memur Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Sandığı'nın (İLKSAN) seçimlerini boykot çağrısı yaptı.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, konuyla ilgiyi yaptığı açıklamada, İLKSAN'ın uğratıldığı zararın her geçen gün arttığını, yönetilemez ve yarar üretemez bir kuruma dönüştüğünü öne süren tasfiye istedi. İsteğe bağlı üyelik uygulamasına geçilmesini sağladıklarını, zorla aidat ve zorunlu üyelik uygulamasını kaldıran 3. Dönem Toplu Sözleşme hükmünü dava ettiklerini belirten Karaman, "Toplu sözleşme hükmünü dava etmesi, İLKSAN'ın mevcut yönetiminin üyeyi değil, zarar hanesini sürekli büyüten yönetimlerini sürdürmeyi önemsediğinin de belgesidir. Yönetim ahlakı ve anlayışını bu şekilde ortaya koyan bir yapıda yönetimin ve yöneticilerin değişmesi; zararın düşürülmesine, sandığın güçlenmesine, üyelerine hak ettikleri şekilde hizmet etmesine fırsat ve imkân oluşturmaktan uzaktır. Bu çerçevede, önümüzdeki süreçte temsilci ve sandık yönetimine yönelik yapılacak seçimler, eski alışkanlıkların devamından, zararı saklama telaşını yüklenecek yeni isimlerin ortaya çıkmasından başka bir sonuç doğurmayacaktır. 1943 yılında kurulmuş, çağın sosyo-ekonomik şartlarının çok gerisinde kalmış İLKSAN için kaçınılmaz ve bir an önce gerçekleştirilmesi gereken sonuç, tasfiyedir" dedi.

İLKSAN yönetimine ve durumunu görmemekte ısrar edenlere karşı demokratik bir tepki ortaya koymak gerektiğini belirten Karaman şunları söyledi:

"Bu nedenle; eğitim çalışanlarının haklarını, alın teriyle elde ettikleri kazançlarını korumayı ve artırmayı bihakkın yerine getiren yetkili sendika olmanın gereği olarak; üyelerimiz başta olmak üzere, tüm sandık üyelerinin haklarının iadesini sağlayacak tasfiye sürecinin derhal başlatılması konusunda kamuoyu baskısı oluşturmak ve İLKSAN'ın devamı sonucunu doğuracak süreçlerde vicdani sorumluluk yüklenmemek amacıyla, temsilcilik seçimlerinde oy kullanmamak suretiyle İLKSAN'ı boykot etmeleri için üyelerimize çağrıda bulunuyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim