• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

İlksan Delege Seçimleri Başladı

İlksan Delege Seçimleri Başladı
Eğitim Bir-Sen üyelerinin boykot ettiği İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) ilçe delege seçimleri başladı.

Eğitim Bir-Sen üyelerinin boykot ettiği İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) ilçe delege seçimleri başladı. Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kurulan tek sandıkta 695 seçmen 4 delege adayından ikisini ilçe delegesi olacak.

İLKSAN İlçe Delege seçimleri başladı. Manisa'nın 17 ilçesinde sabah 09.00'da başlayan oy verme işlemleri 17.00'de sona erecek. Manisa'nın merkez ilçelerinden Şehzadeler ilçesinde İsmet İnönü Kız Meslek Lisesinde kurulan tek sandıkta 695 seçmen, 4 aday arasından 2 kişiyi ilçe delegesi olarak seçecek.

İL TEMSİLCİLİĞİ 11 HAZİRAN'DA

Sandık Başkanlığını yapan Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Sebahattin Yurt, "Bugün İLKSAN seçimlerini gerçekleştireceğiz. İlçemizde tek sandık kurulmuştur. Bugün ilçemizden iki temsilci seçeceğiz. 695 tane de seçmenimiz var. Bugün 4 adayımız var bu 4 adaydan iki tanesi ilçemizi temsil edecekler. 17 ilçemiz bugün aynı saatte ilçe temsilcilerini seçimini gerçekleştirecek. 11 Haziran'da da ilçe delegeleri tarafından il temsilcisi seçilecek. Bu organizasyonu da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerçekleştirecek." dedi.

BU SANDIK ÖĞRETMENLERE AİT

İLKSAN Şehzadeler ilçesi delegesi ve adayı Erdoğan Uslu, "4 yıldır başarıyla yürüttüğüm İLKSAN delegeliğine bugün tekrar adaylığımızı koyduk Kemal Asiltürk hocamla birlikte. Şuan 4 delege adayı arkadaşımız var. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. İLKSAN 1943 yılında kurulmuş bir sandıktır. Kanunla kurulmuştur ve şuan kanuna dayalı bir yönetim şekli vardır. Statüsü buna göre belirlenmiştir. İlkokul öğretmenlerinin, müfettişlerinin ve milli eğitim çalışanlarının doğal üyesi olduğu sandık, 1996 yılında öğretmen arkadaşlarımız tarafından yönetimi ele alındıktan sonra, ki o tarihte 3 trilyonluk bir zararla devralınmıştı. 2002 yılında zararını sıfırlamış ve bugün bir milyar TL yani eski parayla bir katrilyonluk bir mal varlığına yada nakdi paraya sahip bir sandık haline gelmiştir. Hizmetleri arasında emekli yardımı, evlenme yardımı, vefat eden üyelerimizin yakınlarına vefat yardımı, doğal afet yardımı, şehit olan üyelerimizin yakınlarına şehit yardımı bulunmaktadır. Aynı zamanda üyelerimize çok uygun faizlerle kredi vermektedir. Çok düşük faizlerle verilen kredinin yanında araç kampanyaları düzenlenmekte. Araçlar yaklaşık yüzde 10-15 civarında bir indirimle üyelerin hizmetine sunulmaktadır. İnşallah sandığımızı daha ilerleyen günlerde daha büyük bir yekun haline yada bütünlük haline getireceğiz. Dolayısıyla ilkokul öğretmenlerine ait olan bu sandık, yine ilkokul öğretmenlerinin yönetmesi yönündeki çalışmalarımızdan dolayı yönetime talibiz, delege adayıyız, üyelerimizin desteğini bekliyoruz." diye konuştu.

Bir diğer delege adayı Kemal Asiltürk ise şunları söyledi:

"İLKSAN seçimlerinin tüm üye arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah arkadaşlarımız maddi manevi anlamda öğretmenlerin yöneteceği bir sandıkta daha karlı bir konuma gelecek şekilde yönetim oluşturulmasını istiyoruz."

İlksan Delege Seçimleri Başladı

İlksan Delege Seçimleri Başladı

İlksan Delege Seçimleri Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim